keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Käkkäräviikko, päivä 3: kiharat ranskanletillä

Tänään onkin sitten erään lukijani ehdottama juttu eli ranskanletillä tehdyt kiharat. Eli se laiskan hiustenlaittajan tapa tehdä hiuksiin laineet ;) 


Teen usein itselleni vain yhden ranskanletin. Hiukseni ovat nimittäin niin ohuet, että kahdella ranskiksella hiukseni olisivat liian kikkaralla! Tein siis eilen illalla ranskiksen vielä hieman kosteisiin hiuksiin. En ollut suihkuttanut hiuksiini muuta kuin hiuskiin jätettävää hoitoainetta, enkä usko, että mitkään suihkutettavat muotoilutuotteet tässä hirveesti auttaisikaan. Muotovaahtoa voisi kyllä koittaa tässä.


Seuraavana aamuna sitten vaan letti auki ja vähän pöyhennystä ja hiuspuuteria (toi Four Reasons on huippu), ja se on siinä :) Kiharathan syntyvät kuin itsestään! Kiharoista tulee melko samanlaiset, kuin laineraudalla, mutta tämä tapa ei rasita hiuksia juuri ollenkaan. Ehkä letissä oleva ponnari saattaa vähän verottaa latvoja. Tällä tyylillä laineista ei tule yhtä tasaiset kuin raudalla, tai ainakin mulla latvojen laineet olivat aika pienet. Toisaalta myös aivan hiusten tyvi voi jäädä kokonaan ilman kiharaa, kun hiuksen letitetään ranskikselle.
Tällä menetelmällä kiharoista ei kovin kestäviä saa, sillä kestävyyteen tarvittaisiin sitä muotoiluraudan kuumuutta. Mutta tää on niin vaivaton ja helppo tapa, että käytän itse tätä melko usein. Kunnon lakkauksella hiukset saa kyllä pysymään ainakin sen yhden päivän ajan kiharalla :)


Onko lukijoiden joukossa muita laiskureita, jotka myös käyttävät tätä kikkaa? :)

17 kommenttia:

A kirjoitti...

On :) Ja jos haluaa juuri tällaisia kiharoita nopeasti (eikä ehdi odottaa yön yli) niin voit kokeilla tehdä niitä niin, että teet letin pienellä hiusmäärällä ja käytät sitten suoristusrautaa. Eli samalla tavalla kun suoristaisit hiukset vaikka nyt siinä välissä on letti.

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

Ainiin pitikin kirjoittaa se tähän juttuun! Hö unohdin :/

Anonyymi kirjoitti...

Hei mikä tuo kynsilakka on? Näyttää niiiiin ihanalta sävyltä ;)

Tanja kirjoitti...

Tää onki yks kesävakkari :) Oon kyllä vaan tosi kateellinen tolle sun kauniille ja tasaiselle ranskikselle, toihan ois hieno kampaus itsessään! Mulla tahtoo aina olla sellasia nopeesti väkerrettyjä pörrökkeitä, joilla ei sit tuu niin kauniit kiharatkaan... :D Mitään hyviä vinkkejä, et miten letistä saa noin siistin? :)

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

Meinasinkin just pistää sen tänne, ku ajattelin et joku varmaan kysyy :) Se on Dependin sävy 245. Ostin joskus aikoja sitten Cubuksesta :)

Tanja, hah no joo en oikeen ees tiedä miks se on noin siisti :D En mitenkään yrittänyt saada siitä hienoa. Hmm mitähän vinkkejä mä keksisin.. Ainakin se, että kun ottaa uutta hiusta siihen lettii mukaan, ni ottaa sen mahdollisimman tarkasti. Eli niin, ettei siinä tuu muuta tukkaa mukana ja niin, ettei siihen tuu lenkkejä. Hieman vaikeeta tätä on selittää :D

Shimmer kirjoitti...

Tulipa nätit kiharat :) Käytän ranskista, se on niin iisi kun laittaa illalla ja aamulla on luonnolliset kiharat!

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

No niinpä, mennään sieltä mistä aita on matalin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kyllä kivan näkoiset kiharat! Mulla jää aina liikaa suoraa hiusta :/

emily kirjoitti...

mulla taas pysyy paremmin jos tekee kiharat tällä tavalla että ne kuvuu yön yli joko rullissa tai leteillä... jos kuumilla raudoilla tekee, kiharat häviää muutamissa tunneissa mutta näin ne usein ovat vielä seuraavanakin päivänä hienolla kiharalla :--)

Epe kirjoitti...

Miun hahmotuskyky ei anna miun tehdä itelleni ranskista, muuten varmaan söhäisin sitä kaiket päivät! :D

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

No jos haluaa vähemmän suoraa hiusta, voi tehdä enemmän lettejä :)

Joo mustakin tuntuu, että tällä menetelmällä pysyy kiharat paremmin.

Hah, en tie millon sit oon tota harjotellu ku tuntuu et se tulee ihan luonnostaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Käytän lähes joka toinen päivä/ilta. Myöskin täydellinen kesällä ja hätätapauksessa jos joutuu jäämään vieraaseen paikkaan yöksi :D
Sun blogi on tosi pirteä ja ihana lukea! x

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

Oho, joka päivä! Mä en jaksa niin usein :D No kiva, jos tykkäät. Kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin tän sun blogin ihan sattumalta ja nyt oon koko viikon lukenu tätä. Töissä luen aina kahvitauvoilla ja nukkari ajalla. Tännää sain viimesetki jutut luettua. Tykkään. Tää käkkäräviikko on ollu loistava ! Tuli mieleen että ite teen paljon kiharoita nutturan avulla. Yöksi hiukset nutturalle ja aamulla hiukset auki. Ei tuu siistit, mutta ei se haittaa ku itte tykkään vähä suttusemmasta lopputuloksesta.
Tän blogin lukeminen kyllä jatkuu. Puhelimessa on suora linkki. Klikkaus vaa nii pääsee lukemaan :))

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

Eikä! Voi vitsi, tosi kiva kommentti :) Joo mäkin oon joskus tehnyt ihan tavallisella nutturalla sellaiset suttukiharat, nekin on kyllä ihan kivat. Jee jee joo jää lukijaksi vaan! Ja pistä postaustoiveita tulemaan, jos sellaisia on :)

Tiia kirjoitti...

Nämä näyttää tosi kivoilta ja rennoilta, varsinkin tuo ponnarikampaus on tosi nätti :) Pitäisi ensin vain otetella tekemään ranskanletti itselle :D

Erika // Nude-blogi kirjoitti...

Joo kokeile ihmeessä! Eikä siitä ranskiksesta ees tarvii todellakaan tulla siisti, mitä enemmän lenkkejä, sitä enemmänhän tulee kiharoita :)