tiistai 21. helmikuuta 2012

Kätsyt kumilenksut

Ostin viime viikolla parilla eurolla 60 kappaleen paketin hiuskumilenkkejä. Ja taas sain miettiä, että miksi en ole keksinyt näitä(kin) aikaisemmin! Olen aina tyytynyt isoon ponnariklönttiin letin päässä sitä enempää miettimättä ja hiukseni ovat vielä latvoista niin ohuet, että ponnaria saa pyörittää letin ympäri noin 34 kertaa, ennen kuin se pysyy siinä. Nyt en käytä enää mitään muuta kun näitä näkymättömiä pikku lenksuja :)


Aloin kyllä miettiä noiden lenkkien vaikutusta hiuksiin. Kumi on niin nahkeaa, että jos vetäisen lenkin pois latvoista huolimattomasti, samalla kyllä irtoaa osa latvastakin! :/ Täytyy siis käyttää näitä varovasti, ettei jo valmiiksi kurpsahtaneet latvani mene entistä huonompaan kuntoon. Mut kattokaa ny, eihän sitä edes huomaa! Törmäsin  muuten eräässä liikkeessä 7 euroa maksaviin kumilenkkeihin. Mitenköhän tällaisista muovinpalasista voidaan repiä sellainen hinta..

15 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hei, Mistä löysit? Ostin joskus muutama vuosi sitten moisia Lindexiltä ja nyt kun nuo ovat kaikki kadonneet/hajonneet, en löydä moisia mistään... Vai liekö syynä kotikaupunkini heikohko tarjonta ;)

haranna kirjoitti...

Mistä nämä lenkit ostit? Itsekin kun olen lähinnnä vian törmäillyt noihin aivain liian tyyriisiin...

Erika kirjoitti...

Mä ostin nää K-citymarketista! Ja nää on siis Ibero-merkkiset. Mun mielestä Iberoa myy myös esimerkiksi Sokokset, Prismat ja Stockmann. Joo mä en voi käsittää miten voi pyytää parista kumilenkistä 7 egee! Ja niitä oli vielä siinä paketissa paljon vähemmän ku tässä.

Epe kirjoitti...

Ja vanha heppatyttö käytti hevosten harjaan tarkoitettuja letityskuminauhoja samaan tarkoitukseen, ennenkuin älysi että näitä myydään kaupassa ihan tälleen "tarkoitukseensa" muotoiltuina versioina. :D No, ehkä käytän tuon jättiboksin noita letityskuminauhoja ensteks, sitten suorin kohti kauppaa :D Ja ihan ihmisten hiustarvikehyllyä. :D

Erika kirjoitti...

Hahhah! No mut mikäs siinä jos toimi :D Mullakin on kaikkia ihme virityksiä ja käytän usein tuotteita tarkoitukseen, johon niitä ei varsinaisesti ole tarkoitettu :D

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin sellainen Sokoksella (?) myytävä merkki kuin Blax, tai siis sen kumi
lenkit, on kuulemma todella hellävarainen hiuksille! Paketissa on vähemmän kumilenkkejä, ja luultavasti ne maksavatkin hieman enemmän, mutta ovat kestävämpiä ja eivät revi hiuksia.

-Chatte

Erika kirjoitti...

No ne oli sit varmaan niitä mitkä mäkin näin. Mut en silti pystyis maksaa niistä niin paljon. Jos käytän näitä halpoja varovasti, ni ei ne varmaan kauheen pahaa tuhoa tee :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen käyttänyt lapsella noita Glitterin ja Iberon kumilenkkejä pari vuotta, vieläpä aikalailla samoissa kohdissa aina, eikä mitään tuhoa ole tullut. Pikkulapsella on tietysti hius paljon sileämpi ja ehjempi, kuin aikuisella.

Erika kirjoitti...

No joo totta. Ja ihan yhtä pahaa tuhoa saa varmasti aikaa sellaiset ponnarit, joissa on metalliosa.

Vuokko kirjoitti...

Mullakin on noita, justiin pari viikkoa sitten löysin. Ja ihmettelin ihan samaa, että miks nyt vasta löyty ne :D Saa niin kivasti laitettua tukkaa, ja mahtavaa kun kerrankin sieltä ei heti pomppaa silmille joku tavallinen ponkkari :)

Erika kirjoitti...

No niinpä! En oo ennen tullut ees ajatelleeksi ostavani noita, en ees tiedä miks :D

Eve kirjoitti...

sillä tavalla ainakin ton sais pois vahingoittamatta, että leikkais sen vaan pois varovasti saksilla.. :) mutta eihän se kauheen ekologista olis, eikä niin kauheen taloudellistakaan :D mutta onneks noi on halpoja ja mä en ainakaan kauheen usein hiuksia pidä kiinni, mitä nyt urheilessa.

Leena kirjoitti...

Ne kalliimmat (esim. kampaamotarvikeliikkeiden) kumileksut ovat usein huomattavasti kestävämpiä ja säilyttävät muotonsa. Niitä voi siis käyttää kerta toisensa jälkeen. Nuo halvemmathan ovat aikalailla kertakäyttöisiä ja katkeilevat helposti. Esimerkiksi lettipidennyksiin kannattaa käyttää niitä laadukkaampia niin eivät mene rikki.

Erika kirjoitti...

Niinpä, en viitsis kyllä joka kerta leikana niitä poikki :/ Mä tykkään kyllä pitää hiuksia kiinni ja tehdä kaiken maailman kampauksia, joten lenksut tulevat tarpeeseen.

Leena, toi voi olla kyllä totta. Mutta ainakaan mun lenksut ei oo vielä mennyt rikki ja eiköhän noilla 60:llä pääse aika pitkälle :)

Julai kirjoitti...

Heippa! Selailen tässä ihan haltioissani sun blogia, en oo mikään pro meikkiasioissa ja tykkäänki lukea juttua niistä semmosilta jotka osaa ( :
Urheilen paljon ja vihaan eniten sitä että tukka ei pysy poissa edestä reenien aikana! Toiseksi eniten vihaan sitä että pompula repii tukkaa irti jos sen ottaa vähän huolimattomammin pois.
Testasin näitä ja rakastuin: http://www.dermoshop.fi/catalog/product/3435-hiuslenkit?f=group/hair&from=c !
Ne sopii latvaan letin päähän, mutta ovat sen verran joustavia että paksummanki tukan ponnarille kahlitseminen onnistuu ja eivät tosiaan revi tukkaa yhtään mutta pysyy paikallaan 100 kertaa paremmin ku normi ponskari ( : Ja on tosi kestäviäki!
Ainut ongelma on tuo läpinäkyvyys.. : D Normaalitki ponnarit on aina hukassa niin entäs sitten nämä : D