maanantai 27. helmikuuta 2012

Käkkäräviikon ensimmäinen päivä: sauvakiharrin

Tänään alkaa käkkäräviikko jee! Aion siis seuraavan viikon ajan tehdä kiharoita eri menetelmillä; leteillä, sauvoilla, raudoilla ja ties millä.

Tänään, käkkäräviikon ensimmäisenä päivänä, teen kiharat Remington Pearl -sauvakihartimella. Kiharrin on siis kartion muotoinen puikko, jonka ympärille hiukset kierretään (ja samalla yritetään olla polttamatta sormia). Hintaa tuotteella oli Sokoksella 39,95 euroa, mutta näitä saa ostettua tosi usein myös tarjouksesta. Ja viiden vuoden takuu tekee tästä aikas luotettavan sijoituksen!

Kihartaminen onnistui ihan kohtalaisesti. Sauvan mukana tuli myös suojahanska, jonka käyttöä ensin vieroksuin, kunnes kantapään kautta opin, että sitä todella kannattaa käyttää! Sormet (ja korvat ja posket) nimittäin palavat tässä hommassa äärimmäisen helposti. Latvojen kanssa sai taistella, koska hiuksia on vaikeaa pyörittää puikon ympärille ihan loppuun saakka. Sauva on myös ärsyttävän liukas ja hiukset tuppaavat liikkumaan aina puikon kärkeä kohti. 


Aluksi kiharat olivat aivan korkkiruuvilla, mutta kunnon harjaamisen jälkeen lopputulos oli suht onnistunut. Ja kunhan tätä oppii käyttämään kunnolla, kiharat onnistuvat varmasti helpommin. En siis aio heti heittää tätä vempainta romukoppaan :)

Kiharan kokoa voi vaihdella muuttamalla puikon ympärille kierrettävien hiuksien määrää. Mitä enemmän hiuksia kierrät sauvan ympärille, sitä loivempi kihara. Sauvalla kiharoista tulee vähän tuollaiset old hollywood -tyyppise ja kiharat vaikuttavat todella kestäviltä! Saas nähdä suoiristuvatko ne tämän illan body pump -tunnin aikana ;)
Sauvakiharrinta käytettäessä täytyy sitten ehdottomasti muistaa lämpösuoja! Käytin sauvassa 160 asteen lämpötilaa ja koska hiuksia täytyy muutamia sekunteja pitää paikallaan, kärvähtämisen vaara on suuri. Itse käytin hyväksi todettua TRESemmén Heat Defence -lämpösuojaa. Niin ja lopuksi suihkutin päälle reilusti SYOSS Mega Strong Hold -hiuslakkaa :)

Mitäs tykkäätte? Ja onko muilla kokemuksia sauvakihartimien käytöstä?

19 kommenttia:

Helen Nguyen kirjoitti...

Hei, ostin samanlaisen sauvakihartimen vuosi sitten. Mun hiukset on noin keskipitkät, mutta kerrostetut. En ole vielä kunnolla päässyt käyttämään tuota kihartimen ;) mutta tolla saa todella kauniit kiharat

Erika kirjoitti...

No sit vaan kihartamaan :) Itse mietin ton kihartimen ja sen samalta merkiltä tulevan isomman puikon väliltä. Kuitenkin päädyin tähän :)

Irene kirjoitti...

Iihanaa jee jee. Mulla on aina niin rakentavia nää kommentit :P

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää aivan ihanalta tuo tukkasi! :) Niin tuuhee ja ilmava!

Olisiko mahdollista saada johonkin väliin vaikka jonkun lyhyttukkaisen ystäväsi hiukset kiharrettavaksi tämän kätevän viikon kunniaksi? :) Tai muutenkin eri tukkaisia/eri kasvonmuotoisia tänne blogiin? Ois ihan huippua! Ei niin, että joko suhun oltaisiin kyllästytty! :)

P.S. Hurjaa että jollekin menee 160 asteen lämpösuoja! :D Itse tarvitsen aina sen 200, aasialaistukka ei hirveän nopeasti suoristu ja lämpöä pitää pitää kauan :(

Erika kirjoitti...

:) Vaihdoin yhden kuvan, toivottavasti kukaan ei huomaa hihi

Erika kirjoitti...

Wini, mulla ei kerta kaikkiaan taida olla ketään hirveen lyhyttykkaista ystävää :/ Mut voisin etsiä vaikkapa jotain videoita tänne, muistan nimittäin joskus nähneeni ohjevideoita lyhyiden hiuksien kihartamiseen :)

Joo mulla on tällainen pohjoismainen hiirenhäntä niinku monilla blondeilla ja tosi alhainenkin lämpötila riittää. Toisaalta se on ihan hyvä, mutta toisaalta hiukset myös menevät helpommin huonoon kuntoon :/ Mutta sulla ainakin pysyy sitten tukka suorana kun sitä haluat. Itselläni alkaa aina päivän mittaan ilmestyä suoristettuihin hiuksiin jotain ihmeellistä lainetta, jota en sinne totisesti haluaisi!

Anonyymi kirjoitti...

Ostin tämän kapeamman sauvan loppusyksystä, mutta viime viikolla päädyin ostamaan myös saman merkin paksumman puikon, eli Pearl Pro:n. Tykkään kyllä molempien aikaansaamasta kiharasta, mutta koen, että paksummalla on helpompi ja nopeampi saada loivaa Hollywood-lainetta. Vielä en tiedä, laitanko tuon kapeamman myyntiin, koska jotenkin tuntuu, että molemmille löytyy mulla tarvetta...tai halua pitää molemmat. :D Joskus kun haluaa kunnon kiharapilven ja silloin tuo paksu kiharrin ei riitä. Lämpöullia en omistakaan. Mutta mutta, luuletko että saisit jostain kokeiltavaksesi tuon Pearl Pro:n myös, olisi kiva nähdä millainen tulos sulla siitä syntyy? :) Ihan vertailun vuoksi, haha -Satu

Anonyymi kirjoitti...

Hiukset on siis selvästikin vaikea juttu olivat ne mitä laatua tahansa! : D Sellaiset videot olisivat ihan loistava ajatus!

Evelyn kirjoitti...

Ihana poikaystäväni päätti ostaa minulle samanlaisen sauvakihartimen ja aluksi kihartaminen oli todella vaikeaa (paloarvet käsissä todistaa sen), mutta nyt homma hoituu jo helpommin :) Suosittelen kaikille tätä vempainta !

http://www.evelyngoesnuts.com

Martina kirjoitti...

Aivan ihanan näköiset noin aukiharjattuna! Oikein glamour-kiharat. Suosittelen ehdottomasti pitämään tuon vempaimen :)

Ja vinkki: huomasin itte kans, että hiusosio lähtee valumaan kärkeen tosi helposti. Kikkana onkin aloittaa sen osion kiertäminen puikolle ihan tuosta raudan tyvestä - huomaatkin varmaan tosta sun ekasta kuvasta että se on suora siitä kohtaa (noin 2 cm matkalta) ja alkaa kaventumaan sitten vasta kärkeen päin.

Tuo raudan suora kohta ainakin mulla tavallaan lukitsee osion rautaan eikä se lähde valumaan. Ja heti huomaa, että jos sitä ei kierrä siihen niin kärkeen valuu :)

Erika kirjoitti...

Wini, no älä muuta sano! :D

Evelyn, joo mullekin tuli heti pieni vesikello sormeen. Sen jälkeen sit tajusin et ehkä se hanska onkin ihan hyvä juttu :D

Martina, no on tosiaan kunnon glamour-kiharat! Yritinkin saada hiuksia ihan sinne tyveen mut ei jotenkin onnistunut :/ Pitää vissiin vielä harjoitella :D Mut kiitos, toi on tosi hyvä vinkki. En ees tajunnut et se on tosiaan suora tuolta tyvestä!

Erika kirjoitti...

Oho, unohdin vastata Satulle. Joo mäkin tosiaan harkistin tota Pearl Pron ostamista, mutta päädyin sitten tähän. Mun kaverilla on tuo toinen sauva ja voisinkin kysyä, saanko testata sitä. Kiitos ideasta! Yritän saada sen mukaan tähän käkkäräviikkoon :)

millis kirjoitti...

testasin siskon omaa tuommoista kiharrussauvaa toissa viikonloppuna ja täytyy sanoa että ainakin tämmöiselle kordinaatiokyvyttömälle tyyille tuo hiusten kiertäminen sauvan ympärille tuotti vähän ongelmia ja pelonsekaisiakin tunteita kun kiharruksessa olivat ihan korvan tai poskien lähellä olevat osiot.. lopussa kiharrus alkoi kyllä jo sujumaan ja hienot kiharat tuli!

Erika kirjoitti...

No itseasiassa meikällä oli aika samanlaiset pelonsekaiset tunteet kun aloitin kihartamisen tolla :D Mut harjoitus tekee mestarin! Ja eiköhän tuo lopputulos oo opettelun arvoista :)

Anonyymi kirjoitti...

toi onihan paras kun oppii sen salat. oon niin rakastunu jo 2-3 v käytetty ja tomii toimii toimiii!! ja jos ei käy suihkussa niin mulla kestää kolme päivää kiharana.

Mannele kirjoitti...

Itse ostin just saman vempeleen pari viikkoa sitten, kun eteen sattui hyvä tarjous. Lämpösuojaa en muistanut viimeksi käyttää, niin pitää ens kerralla muistaa tosiaan!
Pysy kyllä kiharat tosi hyvin :)

Erika kirjoitti...

Joo mäkin huomasin, että kiharat on todella kestävät! Paljon kestävämmät kuin esimerkiksi lämpörullilla. Mutta tässä se lämpötila on sen verran korkeampi, että paree pysyäkin kauemmin :)

Breeze kirjoitti...

tosi kommeet kikkurat! määki haluun :D *sanoo lyhyt tukkanen* :DDD Must tuntuu et kaikki millä pitäis kähertää tai suoristaa niin niissä laitteissa palaa näpit, ihme että tukka kestää todella kuumaa! Oon joitakin hoitoaineita käyttäny, semmosii suihkeaineita, jotka suojaa, tai pitäis ainakin suojata :D Ja ei aina kannata käyttää mitää halpisaineita, sen oon oppinu! :) mutta, komiat on!

p.s. huomasin boby pump:ingin! hyvä Erika! :)

Erika kirjoitti...

No joo noidenkanssa saa kyllä aina olla varovainen. Toi suojahanska on kyllä hyvä keksintö :)