perjantai 2. maaliskuuta 2012

Käkkäräviikko, päivä 5: jumbosauvakiharrin

Taas palataan hiusten kärventämiseen! No ei kärvennetä, vaan käytetään sitä lämpösuojaa ;) Tänään tein siis kiharat kaverini lainaamalla Remingtonin "jumbo"sauvakihartimella. Kiharrin on samanlainen, kuin aiemmin käkkäräviikolla käyttämäni kiharruspuikko, mutta tämän kihartimen paksuus on suurempi eli 32 mm. Tässäkin lämpötilan säätö toimii 130:n ja 210 asteen välillä ja hintaa laitteella löytyy noin 40 euroa. Niin ja hei, viiden vuoden takuu tässäkin!


Kiharrin lämpenee todella nopeasti, itse käytin siis taasen sitä 160 asteen lämpötilaa. Tässä kihartimessa hiukset eivät onneksi liukuneet sauvan kärkeä kohti ja hiuksia oli muutenkin hieman helpompi kiertää paksumman sauvan ympärille. Sormethan tässäkin hommassa palaa, joten ne mukana tulevat suojahanskat kannattaa laittaa käteen! Hyvin muotoiltu laite on helppo asettaa pöydälle (tai mun tapauksessa lattialle) hiusosioiden välissä, siitä plussaa!


Jumbosauvakihartimella kiharoista tulee todella suuret ja löysät ja mä ehkä hieman jopa petyin lopputulokseen. Itse nimittäin kaipaan tällaisen muotoilusession (20 min) jälkeen vähän enemmän muotoa ja volyymia hiuksiini. Tuntuu, että tällaiset laineet saisi vähän pienemmälläkin vaivalla aikaiseksi. Mutta toisaalta, jotkut voivat kaivata juuri tällaista boheemimpaa ilmettä ja siihen tämä onkin ihan käypä vehje :) Tämä saattaa myös toimia paremmin paksuhiuksisilla kuontaloilla, mun hiirenhäntä tarvitsee vähän enemmän kikkaraa näyttääkseen yhtään miltään.


Vinkkinä vielä se, että kiharoihin saa vähän enemmän taitetta kun kihartamisen jälkeen kuuman hiussuortuvan kiinnittää ylös klipsulla tai nostaa kädellä kasaan, ja antaa hiussuortuvan jäähtyä.

Voisin vielä lisätä tähän yhden kuvan, jonka löysin netistä. Tässäkin yksi juttu, joka pitää huomioida jumbokiharoita tehdessä :)

Onko muilla kokemuksia tästä laitteesta? :)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä, mähän tätä taisin pyytääkin. :) Oon samaa mieltä siitä, että yllättävän löysät laineet tällä tuli, mutta oon silti aika tyytyväinen ostokseen, koska tällä saan ainakin omaan hiustyyppiin nätisti kaartuvat laineet silloin kun tällainen rennompi ilme tulee tarpeeseen. Joskus haluan myös taivuttaa vain vähän latvoja ja siihenkin tää oli aika hyvä. Näyttävämpään lopputulokseen taas se kapeampi puikko toimii paremmin.

Kiitti myös tosta vinkistä, et miten kuumaan suortuvaan saa vähän enemmän taitetta.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on tuo laite ja pienen harjoittelun jälkeen saan sillä oikein kunnon isot hollywood-kiharat! Olen kyllä huomannut, että lämpötilan pitää olla siinä 200 asteen tuntumassa että kunnon kiharoita ylipäätään syntyy, ja silloin ne myös pysyvät todella pitkään. Ja muutaman sekunnin pitäminen ei riitä... Itse pidän ehkä jopa 10 sek eikä vielä ole kärvähtäneet :D

Erika kirjoitti...

No hyvä, jos oot omasta ostoksestasi tykännyt :) Musta tuntuu, että vaivattomampaa olisi kihartaa latvat suoristusraudalla, mutta se nyt vaan on mun mielipide :)

No huuh huh, sun hiukset taitavatkin sitten olla vähän kovempaa tekoa :D Mulla lähtis tolla menetelmällä tukka päästä alta aikayksikön. Mutta totta, kuumemmalla ne varmaan sais pysymään ehkä vähän kauemmin, mullakin noi suoristui aika nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on tämä tuote ja saan myös isot hollywood-kiharat :D Ehkä hiusten pituus vaikuttaa? On vaan sama ongelma, että hiukset suoristuvat muutamassa tunnissa kiharruksesta..Oiskohan sulla jotain vinkkejä tähän? Ootko kokeillu esim tälläsiä http://www.paamieskauppa.fi/spray-starch-lampoaktiivinen-muotoiluspray-p-975.html ? :)

Tiia kirjoitti...

Olipa kyllä vähän pettymys :/ Itsellä oli heti suuret odotukset tuon ensimmäisen kuvan ja esittelyn perusteella. Olisi voinut olettaa että tuolla saa sellaiset täydeliset kuohkeat ja isot laineet aikaiseksi.

noraa kirjoitti...

Vaikka olikin loivaa kiharaa, niin pysyikö ne hyvin silti? :) Itselläni on toi kameampi kiharrin ja sillä tulee välillä vähän turhankin kiharaa mun makuun. Haluisin pitkiin ja melko paksuihin hiuksiini just loivaa kiharaa, joka kuitenkin pysyy. Toimiskohan tää sellasessa? :-D Ellei ne sitten suoristu samantien...

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on suhteellisen pitkät hiukset, mutta muutaman tunnin päästä siitä "Hollywood-kiharasta" kiharaa meinaa jäädä enimmäkseen vain latvoihin, vaikka sillä kapeammalla puikolla tuloksesta sai jotenkin paljon kestävämmän ilman, että kihara juurikaan edes löystyi. Käytän lähinnä samoja lämpö- ja muotoilutuotteita mitä Erikakin on täällä esitellyt, mut mielelläni mäkin kuulisin jos jollain on jotain muitakin tehotuotteita mielessä.

Erika kirjoitti...

Anonyymi, joo voi olla, että hiuksen pituus vaikuttaa. Mulla oli myös toi rauta aika matalalla lämpötilalla, ens kerralla voisin laittaa sen kuumemmalle ja pitää hiuksia siinä ympärillä vähän kauemmin :) No joku muotoilutuote on tietysti hyvä ennen kiharrusta ja sitten paaaaaljon paaaaljon hyvää lakkaa, jota voi sitten lisäillä päivän mittaan jos on tarvis. Hei mullahan taitaa olla tota tuotetta kaapissa! Sain sitä siskolta lahjaksi, mutten oo vielä kunnolla testaillut :) Onko sulla tota vai?

Tiia, joo toi taitaa vaan olla mun hiuksille liian suuri toi kiharrussauva :/

Noraa: Kunnollisella lakalla varmaan pysyisivät paremmin. Ja koska noi hiukset onkin noin laineella, pienikin suoreneminen näkyy melkein suorana tukkana. Mut ootko sä koittanut tehdä kiharoita suoristusraudalla? Sä voisit ehkä saada sellaisella parhaimmat kiharat. Teen juuri Iltalehdelle siitä tutorial-videota, joka julkaistaan lähipäivinä ja teen myös tänne huomenna jutun suoristusrautakiharoista :)

Anonyymi: Joo ehdottomasti hyviä tuotevinkkejä tulemaan! Noihan on kuitenkin melko halpoja noi mun, mut mä oon kyllä niistä tykännyt :) Ja lakkaus on mun mielestä kiharoinnissa kaikkein tärkeintä!

Aune kirjoitti...

eipä ole kokemuksia, mutta ihanat kiharat sait aikaan. kiitti vinkistä!

Erika kirjoitti...

No eipä mittää! :)

Anonyymi kirjoitti...

Itse käytin alla muotovaahtoa, jossa lämpösuoja ja sitten vielä kihartaessa goldwellin twist around -kiharrussuihketta (sisältää myös lämpösuojan niin ei erikseen tarvitse) ja noiden avulla pysyy vielä toisen päivän ajan hyvinä ja kolmantenakin on vähän lainetta :) muuten kyllä kestää sen päivän korkeintaan...

Erika kirjoitti...

Joo pitää ens kerralla lisätä kunnon mömmöt!