sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Käkkäräviikko, päivä 7: lyhyet hiukset ja jälkipohdinnat

Nyt se sitten jää taakse, hei hei käkkäräviikko! Tässä postauksessa lukijan pyynnöstä juttua lyhyiden hiusten kihartamisesta ja vähän mietteitä tän viikon aikana nähdyistä kiharrustavoista. Lyhythiuksisille kapeat muotoiluraudat ovat paras vaihtoehto ja esimerkiksi näitä välineitä kannattaa kokeilla:

Näiden lisäksi Ghd:ltä löytyy todella kapeat levyt omaava mini-muotoilurauta, mutta koska se on niin jäääärkyttävän kallis (199 e), en nyt lisännyt sitä tähän kollaasiin.

Ja tässä nyt tulisi niitä lupaamiani videoita. Ensimmäisessä videossa tekijä näyttää miten tehdään kiharat polkkapituisiin hiuksiin suoristuraudalla ja toisessa videossa piipparilla. Musta noi molemmat kiharat näyttävät tosi näteiltä, pitää varoa ettei iske polkkatukkakuume!

Lyhyisiin hiuksiin voi helposti saada muotoa ja lainetta myös ilman mitään vempaimia. Jos omistaa siis vähänkään taipuisat hiukset, voi hiuksia kokeilla muotoilla pelkällä muotovaahdolla. Lyhyet hiukset ovat niin kevyet, että pienikin taipuisuus näkyy nopeasti. Lisää siis pyyhekuiviin hiuksiisi tennispallollinen vaahtoa, puristele ja anna kuivua ilman hiustekuivaajaa tai harjaa. Hiusten kuivuttua voi hiuksiin lisätä esimerkiksi hiuspuuteria ja lakkaa lisätekstuuria tuomaan :)


Sitten vähän tästä käkkäräviikosta. Harmittaa, ettei kaikki mahdolliset kiharrustavat mahtuneet tähän seitsemään päivään, mutta niitä varmasti tulee lisää tulevaisuudessa. Edes lämpörullat eivät päässeet mukaan! :( Sekin on kuitenkin kiva tapa kihartaa hiukset. Tein onneksi aikaisemmin lämpörullapostauksen ja sen voi käydä tsekkaamassa täältä.

Sukkakiharat olivat positiivinen yllätys! Sillä saa aika helposti ja vaivattomasti hienotkin kiharat aikaiseksi. Sukilla voi toisaalta olla vähän vaikeaa nukkua, mutta kun sukalle löytää oikean paikan päälaelta, ei se haittaa nukkumista :) Vaivaton ja hiusystävällinen tapa on myös ranskanletti, mutta ainakaan mun hiuksiin sillä ei kovin voimakasta kiharaa saa. Laineraudalla saa samannäköistä kiharaa, mutta kihartaminen on aika hidasta. Kiharruspuikot ovat myös käteviä, mutta ainakin mua ahdistaa se kuumuus ja sormet paloivat koko ajan. Mutta se jumbosauvakiharrin ei ollut mun juttu, en saanut sillä juuri mitään aikaiseksi hiuksiini. Siksi ehdoton suosikkini onkin kihartaminen suoristusraudalla, siitä ei pääse mihinkään :)

  Suoristurautakiharat:

 + nopein tapa kihartaa
 + kiharat kestävät pitkään, jopa
    3 päivää!
 + suoristusrauta rasittaa hiusta 
    vähemmän, kuin kiharruspuikot ja
    piipparit
 + suoristurauta on kuumia puikkoja 
    turvallisempi
 + raudalla syntyy kauneimmat  
    kiharat :)

 - kihartaminen voi olla aluksi 
   hankalaa
 - kaikki raudat eivät sovellu tähän
   yhtä hyvin
 - suoristurautakihartaminen ei
   onnistu kovin lyhythiuksisillaVaikka suojasinkin hiukseni joka kerta hyvin kuumuudelta, ovat ne kokeneet tän viikon aikana kovia. On siis aika antaa niille kunnon hoitokuuri ja taidankin aloittaa näillä tuotteilla: 
Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstructor + Cutrin Colorism Silk Milk Spray

 Mitäs mieltä olitte, oliko käkkäräviikko kiva juttu ja saitteko käyttökelpoisia vinkkejä? 
Ja löytyisikö toiveita seuraaviin teemaviikkoihin? :)

14 kommenttia:

Evelyn kirjoitti...

Kiitti teemaviikosta, sitä oli tosi kiva seurata ! :)
Toivottavasti teemaviikkoja on tulossa joskus lisää :)

http://www.evelyngoesnuts.blogspot.com

Erika kirjoitti...

No kiva! On varmasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Oli hyvä ja hyödyllinen viikko! Teematoiveena ois ainaki helpot kampaukset -viikko, koska aina kaipaan vinkkejä kohtalaisen vaivattomista kampauksista, jotka voi onnistua myös arkiaamuina..

Erika kirjoitti...

Hei, hyvä idea. Pistänpä muistiin! Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa ehdottomasti investoida ghd:hen, kun budjetti antaa yhtään periksi (muutaman kuukauden säästämisellä uskaltaa opiskelijakin (ehkä!) tehdä vähän isomman hankinnan)! Se ehdottomasti maksaa itsensä takaisin, on se kuitenkin maailman paras rauta! Ja kestää varmasti ikuisesti, ainakin oma ''vanhukseni'' on kolmen vuoden käytön jälkeen edelleen uudenveroinen. ;) Ja ainakin tällä hetkellä feeluniquesta lähtee alle 85 punnalla!

-Chatte

Erika kirjoitti...

Ehkä kesän jälkeen kun tunnen olevani kesätöiden jäljiltä rahoissani :D Hei kiitti tosta vinkistä, ajattelinkin että tilaan sen sit varmaan jostain netistä halvemmalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ohje kiharoista, kiitos! Täytyy heti testat kuinka toimii omiin hiuksiin... Laitan sitten kommenttia... Kiitos Iltalehden vinkin! :o)

Erika kirjoitti...

Hei kiitos kun vinkkasit, että Iltalehden video on julkaistu. En edes itse huomannut :D Joo laita ihmeessä raporttia sitten tänne päin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kertoa, että lyhyilläkin hiuksilla onnistuu tuo suoristusrautakiharrus. :)
Itsellä yltää vaan takaata tukka just ja just olkapäille ja hyvin oon saanu kiharrettua suoristusraudan kanssa. :)

Erika kirjoitti...

no hyvä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heipodei! Bongasin sut kans iltalehden kautta ja hyvä että näin, mahtavia tekstejä, varsinkin tää kiharrus aihe oli mahtava sillä omistan lyhyet hiukset (ei edes olkapäille asti) ja haluaisin kuitenkin kiharoita enkä ole tähän päivään asti rohjennut mitään ostaa kun olen aina ollut siinä uskossa että hölynpölyähän koko hommasta tulee, mutta varsinkin noi kaks videota oli mahtavia! Aattelin itte ostaa kihartimen suoristusraudan sijasta kun näytti jonkin verran helpommalta plus mullei oo tarvetta ollenkaa suoristella hiuksia, suosittelisitteko ton Remington Ci76 :n hankkimista? Tai siis saako sillä suht samanlaista jälkeä aikaan kuin mitä noissa ylemmissä kuvissa esim.?
Mahtava blogi tuun varmasti seuraan jatkossakin! Oisko mahollista että voisit tehdä myös jonkun arkimeikki- aiheisen jutun, esim miten käyttää meikkivoidetta oikein tai mitkä meikkivoiteet peittää hyvin olematta kuitenkaan liian raskaita? (Itelläni on make up foreverin meikkivoide, joka kyllä peittää hyvin ei siinä mitään, mutta kun se on vähän liian ''raskas'' normaaliin arkimeikkiin käytettäväksi...)
Ei tässä muuta, taitaa tää romaani riittää toistaseks :D

Erika kirjoitti...

Moi! Sori kun kesti vastata :/ Kiva, jos tykkäät tästä blogista :)

Joo toi Remington voi olla ihan hyvä lyhyidenkin hiusten kihartamiseen, mutta koska sun pitää omin sormin kihartaa se siihet tikun ympärille, voi se tosi lyhyillä hiuksilla olla vähän hankalaa ja sormet voi palaa. Mutta ootko miettinyt sellaista sauvakiharrinta, jossa on tollanen klipsu. Se vois olla lyhythiuksiselle ehkä helpompi ratkaisu ni ei sit sormenpäät oo ihan vesikelloilla!

Joo voisin tehdä joskus jonkun arkimeikkijutun. Paha vaan kun mulla ei ihan hirveen iso kokoelma noita meikkivoiteita ole ni en voi oikein vertailla. Mutta joitain juttuja kyllä tiedän :) Kiitos postaustoiveesta! Kaikki lumenet on mun mielestä hyviä ja kannattaa myyjiltä aina kysäistä noista peittävyysjutuista, ne tietää asiansa :)

Enni kirjoitti...

Jäin kerralla aivan koukkuun sun blogiisi ja voisin selata tän vaikka kerralla kokonaan läpi! Aivan ihana :)

Erika kirjoitti...

jee no hyvä! kiva että tykkäät :))