lauantai 3. maaliskuuta 2012

Käkkäräviikko, päivä 6: suoristusrautakiharat

Moni usein tuskastelee yrittäessään tehdä kiharoita suoristusraudalla, niin mäkin aluksi. Mutta nyt, kun olen opetellut suoristurautakiharoiden salat, en juuri muuta kiharrustapaa enää käytäkään! Tästä tulee muuten tutorial-video tonne Iltalehden puolelle lähiaikoina, joten älkää hätääntykö, jos ette näistä kuvista opi kaikkia kikkoja :)
Mulla on käytössä BaBylissin joku ikivanha Wet & Dry -suoristin, enkä löytänyt siitä kuvaa netistä. Mutta tää on varmaankin se paranneltu versio. Hintaa perus suoristimella on noin 30 e, eli ei paha panostus näin täydellisten kiharoiden vuoksi!


Mulla menee tähän aikaa varmaan noin 15-20 minuuttia, eli vähemmän kuin kiharruspuikolla. Tietty tätä menetelmää oon käyttänytkin paljon enemmän kuin sauvakiharrusta. Mulla ei oo koskaan palanut mikään paikka suoristuraudan kanssa, joten musta tuntuu, että tää on myöskin turvallisempi kuin nuo kuumat sauvakihartimet. Tykkään muuten aloittaa kihartamisen aika keskivaiheilta hiusta, mutta toki sen voi aloittaa jo tyvestä :)
Kylmää vaan tykkään suokkarikiharoista! Kiharoinnin jälkeen suihkutan paaaljon lakkaa ja usein tyveen hieman hiuspuuteria ja tupeeraan kevyesti. Joskus suihkutan lakkaa pää alaspäin, jolloin hiuksista saa kunnon kiharapilven :) Ja kannattaa myös muistaa muuten se, että jos kihara ei onnistu ja hius jää suoraksi, älä yritä kihartaa samaa suortuvaa sen vielä ollessa kuuma! Odota ja try it again :) Mulla nämä kiharat pysyvät yleensä tosi hyvin, paremmin kuin ne eiliset jumbokiharat.


Laitan tänne blogiinkin sitten linkin, kun Iltalehden videoni julkaistaan. Sitten saatte vähän enemmän ohjeita suoristusrautakiharoiden tekoon :) Tää on muuten toka vika käkkäräviikon päivä! Huomenissa varmaankin juttua lyhyiden hiusten kihartamisesta ja jälkitunnelmia tästä viikosta ja eri kiharrusmenetelmistä.

Entä onko sulla mennyt hermot opetellessa vai oletko kenties mestari suokkarikihartaja? :)

Ps. voisko joku värjätä mun juurikasvun hehe..

14 kommenttia:

krista kirjoitti...

odotan kovasti videota tästä. oon yrittäny muutaman kerran tehdä tätä mutta kun ei onnistu ja pelkään että hiukset kärvähtää.
t:krista

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kyllä oma suosikki. Helppo ja nopea. Itte tein ennen ihan normaalilla suoristimella, mutta kiharoista ei tullu kestävät. Lämpötila ei ollu tarpeeksi korkea mun hiuksille. Sitte löysin tämän http://www.obhnordica.fi/Default.aspx?ID=525&ProductID=PROD622
Nyt en kyllä pärjäin ilman tuota. LOISTO tuote. Kiharoista saa vielä kestävämmät ku laitan pohjalle http://www.lorealparis.fi/muotoilutuotteet/hiustenmuotoilu-naiset/studio-line-hot/hot-curl-lampoaktiivinen-kiharrussuihke.aspx
Nyt saa hyvät ja kestävät kiharat :)
- Niina

Anonyymi kirjoitti...

mulla on joku OBH nordican artist style suoristin, ja en meinaa kyllä millään saada sillä kiharoita vaikka kuinka yritän :( Mutta noi on kyllä IHANAT!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, musta tuntuu, että suoristus/muotoiluraudalla kiharoiden teko on se kaikkein helpoin tapa. Olen sillä saanut jopa lyhyetkin hiukseni kiharrettua ja jonkinlaista juhlakampaustakin tehtyä :) Ja kun yhdellä vekottimella saa niin montaa erilaista versiota, niin se on aina plussaa!

Olen muuten täysin ihastunut tähän sun blogiin, aina saa kivoja vinkkejä ja jo oikein odottaa uusia postauksia :)

-Viivi

Erika kirjoitti...

Krista, toivotaan, että videosta on apua :)

Niina, joo noilla suoristimillakin on tietty eroja. Osassa suoristimista toi reuna saattaa esimerkiks olla liian terävä, eikä kiharoista tuu siks hyvät. Hei toi vaikuttaa tosi hyvältä just kiharoiden tekoon! Itse oon jo vaikka kuinka kauan haaveillut GHD:n suoristusraudasta, ehkä vielä joskus ostan sellaisen :)

Anonyymi, no toivotaan että videosta olis sullekin jotain hyötyä! Kannattaa harjoitella, se on sen arvoista.

Viivi, no niinpä! Mullakin tossa menee tosi vähän aika ja tosiaan täähän on vähän niinku 2 in 1 -kapistus :) Ja kiiiiitos kiiitos kiitos paljon! Toivottavasti laitat postaustoiveita tulemaan, jos sellaisia keksit :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo rauta on kyllä hyvä ku siinä on korkea lämpötila ja ne reunatki lämpenee. Jopa mun hiukset mitkä on nii oma päiset taipuu tuolle. Kiharat kestää jopa 2-3pv. Kannatti kyllä ostaa tuo rauta, vaikka oliki hintava.
-Niina

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki kiharat on ollu tooosi ihania.. Mä en kamalasti voi noita tehdä ku, mulla on melkeen olkapäihin ulottuvat hiukset, jotka on takaa lyhyemmät ja kerroksittain.. Ihailen niitä pitemmissä hiuksissa:D

Erika kirjoitti...

No voihan voihan niinkin lyhyihin hiuksiin ainakin yrittää tehdä kiharoita :) Mä taas en voi tehdä paljon juttuja, joita taas lyhyillä voi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Juu pitää kyl ensi kerral kiharoita laittaessa jättää vaihteeks nuo muotoilupuikot kaappiin ja pitkästä aikaa kokeilla suoristusraudalla.. Jos vaikka silläkin pääsisin tohon n. 20 minuuttiin! Ja pakko kokeilla niitä sukkakiharoitakin vielä. :D

Limppu kirjoitti...

Tulipas kivat kikkurat! :)

Sitä en kyllä ymmärrä, että miten selviät tosta hommasta 15-20 minuutissa kun mulla voi mennä yli tuntikin :D Joko mulla on paljon tukkaa tai sitten taidan vaan olla vähän tumpelo..

Ja kiitos muuten tosi paljon tästä vinkistä: "Kannattaa myös muistaa muuten se, että jos kihara ei onnistu ja hius jää suoraksi, älä yritä kihartaa samaa suortuvaa sen vielä ollessa kuuma"! Oon ihmetelly miks tietyt suortuvat ei kiharru mulla millään, mutta ei kai ihme kun olen yrittänyt samantien uudestaan ja taas uudestaan. KIITOS!

StyleC kirjoitti...

Mä kokeilin ja kokeilin, enkä saanut taivutusta kummempaa aikaiseksi. Viime viikolla yhtäkkiä vahingossa pidin rautaa oikein ja voilá, kiharat :) Vaatii vielä hiomista, mutta I'm finally getting there! Tosin edelleen odottelen sitä pidempää tukkaa niin niistä tulee vielä kivemmat. Mutta hyvällä raudalla on oikeesti iso merkitys: mun nakkisormilla ei onnistunut pehmeä taivutuskaan ennen kuin ostin ghd:n... seuraavaksi taidan kokeilla tuota sun suosittelemaa lämpösuojaa: nykyinen fudge tekee hiuksista jotenkin tahmeat, joten rauta ei luista kunnolla. Odottelen innolla sun lyhyemmän tukan vinkkejä :)

Erika kirjoitti...

Limppu, joo mulla voi hyvin olla tosi paljon vähemmän hiuksia. Mut yleensäkin oon oppinut tekee tän paljon nopeammin kuin millään kiharruspuikoilla! Siinä vaan hius ja hermot kärsii kun monta kertaa kihartaa samaa kohtaa eikä mitään tapahdu. Kunnon jäähdytys ja uus yritys! Ja hyvä jos sait käyttökelpoisen vinkin, ole hyvä vaan :)

StyleC, mäkin muistan sen tunteen kun parin yrittämän jälkeen sain sen ensimmäisen kunnon kiharan aikaiseksi! Ja siis mähän yritin tätä monen monta kertaa ja nyt menee ihan rutiinilla. Joskus kyllä tulee sellaisia tukkapäiviä ettei mikään taivu mihinkään tai kaikki menee muuten vaan pieleen :D Sillon teen suosiolla sen turvallisen ponnarikampauksen. Joo tässä hommassa ei todellakaan toimi sellainen tuote, joka tekee hiukseen kitkaa! Sillon rauta vain töksähtelee eteenpäin ja kiharasta voi tulla "kulmikas" :D Silottavat mömmöt kehiin!

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on joskus ollut tuo samainen rauta, enkä sillä saanut mitään aikaiseksi!! Nyttemmin omistan ihanan ghd:n, enkä voisi elää ilman sitä! Hiukan harjoittelua kaipaan vielä, sillä tällä hetkellä teen mieluiten kiharat kiharruspuikolla (jota rakastan!). :) Nyt postauksesi inspiroimana aion taas harjoitella ghd:llä!:)

-Chatte

Erika kirjoitti...

Ah oon niin kade! Oon haaveillut tosi kauan Ghd:stä. Ehkä hankin sen sit joskus ku oon rikas ;D Joo harjoittele harjoittele, tää on mun mielestä kaikin puolin paras tapa tehdä kikkurat! :)