perjantai 9. maaliskuuta 2012

IL-TV: Suoristusrautakiharat

Tein käkkäräviikolla jutun lempparikiharoistani, eli suoristusrautakiharoista. Lupailin silloin, että video on tekeillä ja tässä se nyt tulee. Videon pääsee katsomaan tästä linkistä ja tietty myös Iltalehden kautta :) Tässä vielä linkki aikaisemmin suoristurautakiharoista tekemääni postaukseen: käkkäräviikko, päivä 6.

Videossa ohjastan siis muutamin helpoin vinkein suoristusraudan käyttöä kiharoiden tekemiseen. Suokkarikiharat tuottaa varmaan joka ikiselle ekoilla kerroilla tuskaa, eikä kiharoista tule mitään, mutta kannattaa harjoitella! Tästä saa monia variaatioita aikaseksi ja kun parhaimmat kikat oppii, on tämä myös todella nopea tapa. Nopeimmillaan tässä menee mulla ehkä vartti. Ja koska suoristusraudalla voi tosiaan hiuksista tehdä myös suorat, on sellaisen hankinta aika kannattavaa! :)

 Onko muillakin ollut hankaluuksia vai onnistuiko kikkurat jo ensi yrittämällä? :)

25 kommenttia:

Roosa kirjoitti...

oi, tulipas tosi kivat kiharat! Ite en kyl koskaan meinaa onnistua, se kyl johtuu varmaankin tosta raudasta joka on jo n. 4 vuotta vanha.. :D Tuli mieleen, että mikä tuon kappaleen nimi oli joka soi taustalla? :)

Erika kirjoitti...

Mun rauta on varmaan vielä vanhempi! Mutta hyvin toimii vielä :) Huh, pistitpä vaikean kun en itse tota musiikkia tohon valinnut. Mutta googlettelin vähän sanoja ja näyttäis siltä, että se on Poets of the Fall - Cradled in Love :)

Anonyymi kirjoitti...

hienoa että jaksat näyttää niksejä mulla 15v. tyttö joka ottaa pomput aamuisin kun ei saa tehtyä mieleisiä kiharoita raudalla nyt istuu ja kattoo videoo niin kauan että oppii se on varma nimittäin aamuisin meinaa tulla kolmas maailmansota kun hiilee ja minun sipuli ei kestä joten kiitos sinulle jatka samaan malliin t. äiti jolla lyhyt pinna

Erika kirjoitti...

Heh, no hyvä että voin olla avuksi! :) Joo niinku sanoin, ni tää voi olla aluksi tosi hankalaa, mutta kyllä kunnon vehkeillä ja harjoittelemalla oppii!

Anonyymi kirjoitti...

Voi hitsi, nyt harmittaa, kun omat hiukset on vielä niin lyhkäset, ettei oikein pääse kokeilemaan. No ehkä kesäksi on jo tarpeeksi pitkät!
Kiitos kovasti hyvästä videosta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos videosta. :) Jos mäkin saisin vihdoin onnistumaan, useampaan kertaan olen yrittänyt, mutta aina joku hiussuortuva kihartuu väärään suuntaa, toinen liikaa, kolmas liian vähän tai joku jää tikkusuoraksi vaikka kuin yrittäis. Lopulta päässä on pari onnistunutta suortuvaa ja muut ihan mitä sattuu. Olen yrittänyt olla tarkkaavainen ym, mutta en ole saanut käsitystä siitä milloin on tullut hyvä kihara, jos siis nyt alkaisi onnistua. :) En ole uskaltanut edes yrittää kiharoita muuten kuin kotipäivänä.

Osaisitko muuten suositella jotakin pitävää ainetta, kun mun kiharat suoristuu todella nopeasti. Eli olisko vaikka jotain vertailua erilaisista tuotteista, mitä merkkiä ja mitä tuotetta kannattais käyttää mihinkäkin tarkoitukseen? :) Olen yrittänyt erilaisia muotovaahtoja, muotoilunesteitä ja lakkoja, mutta aina kihartimella tai suoristusraudalla tehdyt kiharat oikenee muutamassa tunnissa, pahimmillaan ekat kiharretut suortuvat alkaa suoristua ennen kuin olen saanut koko pään kiharrettua.
Mun hiukset ei ole mitkään piikkisuorat vaan kosteina kihartuu itsestäänkin vähän, niin en ymmärrä miksei tehdyt kestä. Jossain vanhemmassa postauksessa olit maininnut lettikiharoiden huonosta kestosta, niin mulla on päinvastoin, illalla märkiin hiuksiin tehdyt letit antaa parikin päivää kestävät kiharat, jopa ilman aineita, en vain tykkää niiden mallista.

Emsä kirjoitti...

Nääh, en saa vieläkään onnistumaan, ensinnäkään rauta ei luista hiusta pitkin (puristanko liian lujaa kenties?)ja kuuluu kamalaa ratinaa. Ja koska rauta etenee nykäyksittäin pari senttiä kerrallaan niin hiuksiin tulee jäätävät pykälät eikä se kiharru. :( Tosin oma rautani on ikivanha, tai siis ainakin 4 vuotta vanha :D

Ehkä pysyttelen vain rakkaassa remingtonin sauvakihartimessa, enää ei tule edes palovammoja.:)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on vähäna sama että hiukset on vielä hieman lyhyet, mutta kun ne hieman kasvaa niin koitan kanssa miten ne onnistuu. Oli nimittäin yllättävän helpon näköistä. Aina ei itse saa kiharrettua takaa niin hyvin.
Eli sitä odotellessa.

takku- kirjoitti...

Koitin eilen illalla noita kiharoita, luulin että ne ei onnistuis ku mun suoristusraudan se reuna on sellanen terävä mutta onnistu ne hyvin ! Kiitos vinkistä, nyt ei tarvi kihartaa kihartimella ! ja sitäpaitsi toi oli paljon helpompaa ku kihartimella kihartaminen :)

Anonyymi kirjoitti...

kuuluuko ton lämpösuojan antaa ensin kuivua ennen kun alkaa kihartaa? :)

Erika kirjoitti...

Anonyymi, aika outoa, jos sulla on kuitenkin ollut hyvät aineet käytössä :/ Kannattaa sitten ainakin kokeilla sitä, että kun oot kihartanut yhden suortuvan niin yritä saada se jäähtymään siihen kiharaan muotoon. Eli kun suortuva on kiharrettu ni nosta suortuva kohti päätä ja anna jäähtyä. Se vois ainakin auttaa. Ja tietty kunnon lakka kihartamisen jälkeen on ehdoton! Mitä lakkaa sä yleensä käytät?

Emsä, joo saatat puristaa liian lujaa ja sit sulla voi olla sellaista muotoilutuotetta, joka tekee hiukseen nahkean pinnan. Mun mielestä just toi Tresemme on hyvää, koska se tekee hiuksen liukkaaksi, jolloin rautakin liukuu hiusta pitkin paremmin. Älä suihkuta Tresemmeä lattialle, koska se tekee siitäkin liukkaan (kokemusta on) :D Enkä usko, että se on sun raudan iästä kiinni, munkin rauta on varmaan 6 vuotta vanha. Kitkaisuus voi johtua siitäkin, että siihen rautaan on jäänyt vanhoja hiutuotteita. Yritä siis puhdistaa ne.

Anonyymi, no hyvä juttu! Se on helppoa kun sen oppii :)

takku-, jes hyvä! :) Joo en mäkään oo huomannu että sillä raudan reunalla olis hirveesti eroa. Munkin raudassa on aika terävä reuna, aika outoa ettei se sit vaikuta! Ja munkin mielestä tää on helpompaa ku kihartimella! :)

Anonyymi, ei tarvitse antaa :) Mutta älä ihan märäksi hiuksia silti suihkuta, koska sillon kiharoista voi tulla vähän ruman näköiset.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, olen aivan onneton kaikissa hiustenlaitto/meikkipuuhissa, joten koitan oppia näistä sun vinkeistä. Olen aina halunnut kiharat hiukset joten innostuin noista suoristusrautakiharoista ja päätin kokeilla. Noh, voit vain arvata kuinka taitava olin. Hiukseni ei vain kihartunut vaikka kuinka yritin. viilentyneeseen hiukseen toki oppiesi mukaan. Mistä johtuu että en saanut kiharoita aikaiseksi vaikka tein juuri niinkuin videossasi näytit? onko rautani vain sopimaton?

Karoliina kirjoitti...

kampaajana voin sanoo et kannattaa opetella tekemään kiharoita ,laineita.laineissa on oma konstis miten niit tehään mut sit kun sen oppii niin niin helppo tapa saada tosi luonnolliset kiharat :)

krista kirjoitti...

no niin ny meikäläiselläki onnistu kiharoiden tekeminen :) kiitos ku oli kuvattu niin tarkasti tekeminen ton raudan kulku hiuksessa, jäi mieleen hyvin :)
t:krista

Erika kirjoitti...

Anonyymi, vähän mahdotonta sanoa. Voi olla, ettei rautasi sovellu tähän.

Karoliina, joo oon tehnyt myös laineita suoristuraudalla :)

Krista, no hyvä! Sit vaan harjoittelua ni tulee pian kikkarat ihan rutiinilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tää oli ehdottomasti sun paras IL-video, tosi selkeä ja helppo tajuta miten niitä kiharoita tehdäänkään. Itse harvoin jaksan tukkaani kihartaa kun se on niin pitkä, että tuntuu ettei kädet riitä ku pitäis kääntää ja vääntää, heh! Sulla on tosi mahtava blogi ja tuntuu, että olet kovin positiivinen ihminen ja se positiivisuus tarttuu näiden postauksienkin välityksellä =)

Jonna

Erika kirjoitti...

Moi! Kiitos ihanasta kommentista :) Piristit totisesti mun päivää! Ja ihanaa jos vaikutan positiiviselta, ajattelen aina, että vaikutan varmaan ulostapäin hirveen angstiselta :D Kiitos kiitos kiitos! Toivottavasti jäät lukijaksi :) Ja tää kiharrus tarvii kyllä harjoittelua, mutta musta tää on ehdottomasti kaikista helpoin tapa.

Saija kirjoitti...

Multa myös kiitosta, selkein ohje suoristusrautakiharoiden tekemiseen mitä itte oon nähnyt!

Kysymys kyllä kuitenkin heräs.. Mulla tuntuu olevan tosi itsepäiset hiukset sen suhteen, mihin suuntaan tahtovat taipua. Kiharran myös mielelläni kasvoista pois päin kuten sinä videolla, ja vasemmalla puolella kasvoja hiukset kihartuvat kerralla oikein ja näteiksi. Toisella puolella päätä pois päin kasvoista kihartaminen tekee suorista hiuksista vaan mahdollisesti entistä suoremmat, eivätkä ne kierry astettakaan.

Tiedätkö, miten tällaiset hiukset voisi kesyttää, sillä paitsi että kiharat tosiaan tulevat naamalle "väärinpäin" tehtynä, niin etenkin kasvoja lähinnä olevat suortuvat näyttävät hassuilta kun ovat eri suuntiin eri puolilla kasvoja.
Jonkin sortin keppiruoskaa pitäisi näille hiuksille siis antaa, jotta saisin ne tottelemaan ;)

Kiitos!

Tiuh kirjoitti...

Kiitokset vinkeistä! Jospa saisin itsellenikin yhtä nätit kiharat (ja jos ne vielä tässä tukassa pysyisivätkin) noiden vinkkien avulla! Hiukseni ovat blondit (luonnostaan), hirveän ohuet ja liukkaat, jonka vuoksi kiharat harvoin pysyvät puoltatuntia kauempaa :/

Erika kirjoitti...

Saija, tosi vaikeaa sanoa, kun en tiedä millainen hiustenlaatu sulla on. Mutta ainakin se kunnon muotoilutuote on ehdoton ja voisit koittaa liu'uttaa rautaa hitaammin hiusta pitkin.

Tiuh, joo no mulla on vähän sama juttu. Lakkaa vaan paljon päälle niin eiköhän ne saa pysymään :)

Anonyymi kirjoitti...

onnistuuko nelikulmaisella raudalla?

Erika kirjoitti...

Kyllä mä uskoisin! Ei auta muuta kuin kokeilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi minun aivot ei ymmärrä, kuinka sitä rautaa pitää kääntää!? :P Se näyttää niin helpolta sun videoilla, mutta en mä vaan tajua miten en hiffaa... Ensin hius-suortuva, sitten vaakatasoon, sitten puoli kierrosta pois päin...? Niin ja ei vedetty suoraan alas eikä pystysuoraan, vaan 45 asteen kulmassa? Äh, voisitko vääntää vielä rautalangasta?! :)

Erika kirjoitti...

En tiedä voinko videota enempää vääntää rautalangasta :D Siis rautaa ei pidetään pienessä kulmassa kun sitä vedetään alas päin. Ja kyllä, noin puoli kierrosta pois päin, mitä enemmän kierrät, sitä varmemmin kihara kyllä onnistuu.

Anonyymi kirjoitti...

kokeilin monesti , eikä onnsitunu... voi olla et mulla on liian paksut hiukset tai sit teen muuten vaan väärin /: noh, harjottelen!