keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Käkkäräviikko, päivä 3: kiharat ranskanletillä

Tänään onkin sitten erään lukijani ehdottama juttu eli ranskanletillä tehdyt kiharat. Eli se laiskan hiustenlaittajan tapa tehdä hiuksiin laineet ;) 


Teen usein itselleni vain yhden ranskanletin. Hiukseni ovat nimittäin niin ohuet, että kahdella ranskiksella hiukseni olisivat liian kikkaralla! Tein siis eilen illalla ranskiksen vielä hieman kosteisiin hiuksiin. En ollut suihkuttanut hiuksiini muuta kuin hiuskiin jätettävää hoitoainetta, enkä usko, että mitkään suihkutettavat muotoilutuotteet tässä hirveesti auttaisikaan. Muotovaahtoa voisi kyllä koittaa tässä.


Seuraavana aamuna sitten vaan letti auki ja vähän pöyhennystä ja hiuspuuteria (toi Four Reasons on huippu), ja se on siinä :) Kiharathan syntyvät kuin itsestään! Kiharoista tulee melko samanlaiset, kuin laineraudalla, mutta tämä tapa ei rasita hiuksia juuri ollenkaan. Ehkä letissä oleva ponnari saattaa vähän verottaa latvoja. Tällä tyylillä laineista ei tule yhtä tasaiset kuin raudalla, tai ainakin mulla latvojen laineet olivat aika pienet. Toisaalta myös aivan hiusten tyvi voi jäädä kokonaan ilman kiharaa, kun hiuksen letitetään ranskikselle.
Tällä menetelmällä kiharoista ei kovin kestäviä saa, sillä kestävyyteen tarvittaisiin sitä muotoiluraudan kuumuutta. Mutta tää on niin vaivaton ja helppo tapa, että käytän itse tätä melko usein. Kunnon lakkauksella hiukset saa kyllä pysymään ainakin sen yhden päivän ajan kiharalla :)


Onko lukijoiden joukossa muita laiskureita, jotka myös käyttävät tätä kikkaa? :)

tiistai 28. helmikuuta 2012

Käkkäräviikko, päivä 2: lainerauta

Tänään vuorossa käkkärät laineraudan avulla. Välineenä toimii siis OBH Nordican vuosia sitten ostamani lainerauta, joka on palvellut uskollisesti monia monia kertoja. Raudassa on viisi eri lämpöasetusta 100 asteesta 180:een, itse käytän tuota 160 asteen lämpötilaa. Suositushinta on noin 40 euroa, eli aika keskiverto :)


Laineraudalla kihartaminen on jokseenkin työlästä ja aikaavievää, mutta kun koko tukan on käynyt läpi, hiukset ovat über-tuuheat ja kiharat kestävät helposti parikin päivää. Ja itse asiassa mä tykkäänkin tässä tapauksessa niistä ns. toisen päivän kiharoista :) Koko pään kihartamiseen meni mulla aikaa noin 30 min, mutta pitää kyllä myöntää, että tein tämän aika hätäisesti.
Tää lainerauta on mun mielestä tosi hyvin suunniteltu. Raudan voi rauhassa laskea pöydälle hiusosioiden välissä, sillä raudan alla olevat pidikeet pitävät kuuman raudan irti alustasta. Toisen pöytää suojaavan pidikkeen (ei näy kuvassa) ansiosta hiukset myös pysyvät hyvin raudan sisällä, eivätkä liu'u pois. Plus, että tässä ei pala sormet läheskään niin helposti, kuin eilen esittelemälläni kiharruspuikolla!


Ja tadaa, surffilaineet ovat valmiit! Kihartamisen jälkeen hiuksia ei tarvitse niinkään harjata läpi, pelkkä käsin sukiminen ja tarvittaessa kuivashampoon kera tupeeraaminen riittävät. Ja kaiken a ja o on tässäkin se lämpösuoja! Käytin tänään samoja mömmöjä, kuin eilisessä postauksessa eli TRESemmén lämpösuojasuihketta ja SYOSS Mega Strong Hold -hiuslakkaa.

Päätin muuten vihdoin kokeilla ostamaani COLOR.BUG-väriä ja tuloksesta tuli aika cool! Vai mitä sanotte? Tästä väriötökästä kerron ehkä vielä tarkemmin tuonnempana :)

Hups, mun ponnarista tuli näköjään myös oranssi.. 
Tsekatkaapa myös Saara Sarvaksen postaus, jossa hän kertoo samaisesta raudasta ja kihartaa ah niin ihanan Anna Abreun hiukset!

maanantai 27. helmikuuta 2012

Asupohdintaa Aussie Blog Awards -gaalaan

Nyt tulee vähän viikon teemasta ja oikeastaan koko blogini teemasta poikkeavaa juttua. Eli vaatteita! Päätin nimittäin alkaa hyvissä ajoin suunnitella Aussie Blog Award -gaalan asuani, ettei sitten ainakaan tulis viimeisen päivän paniikkia (been there, done that). Olen aivan rakastunut noihin epäsymmetrisiin maksimekkoihin eli luultavasti hankin jonkun sellaisen päälleni :) Seuraavaksi pari inspiraatiokuvaa ja niihin liittyviä vaatteita ja asusteita.


Onko näistä asuista kumpikaan varteen otettava ehdokas? Ideoita? Pitäisi löytää myös uudet kengät, löytyisikö teiltä siis nettikenkäkauppaehdotuksia? Nelly.comin olen jo kolunut läpi -> 15 sentin korot ei näin 179 senttisenä vaan oo mun juttu.

Käkkäräviikon ensimmäinen päivä: sauvakiharrin

Tänään alkaa käkkäräviikko jee! Aion siis seuraavan viikon ajan tehdä kiharoita eri menetelmillä; leteillä, sauvoilla, raudoilla ja ties millä.

Tänään, käkkäräviikon ensimmäisenä päivänä, teen kiharat Remington Pearl -sauvakihartimella. Kiharrin on siis kartion muotoinen puikko, jonka ympärille hiukset kierretään (ja samalla yritetään olla polttamatta sormia). Hintaa tuotteella oli Sokoksella 39,95 euroa, mutta näitä saa ostettua tosi usein myös tarjouksesta. Ja viiden vuoden takuu tekee tästä aikas luotettavan sijoituksen!

Kihartaminen onnistui ihan kohtalaisesti. Sauvan mukana tuli myös suojahanska, jonka käyttöä ensin vieroksuin, kunnes kantapään kautta opin, että sitä todella kannattaa käyttää! Sormet (ja korvat ja posket) nimittäin palavat tässä hommassa äärimmäisen helposti. Latvojen kanssa sai taistella, koska hiuksia on vaikeaa pyörittää puikon ympärille ihan loppuun saakka. Sauva on myös ärsyttävän liukas ja hiukset tuppaavat liikkumaan aina puikon kärkeä kohti. 


Aluksi kiharat olivat aivan korkkiruuvilla, mutta kunnon harjaamisen jälkeen lopputulos oli suht onnistunut. Ja kunhan tätä oppii käyttämään kunnolla, kiharat onnistuvat varmasti helpommin. En siis aio heti heittää tätä vempainta romukoppaan :)

Kiharan kokoa voi vaihdella muuttamalla puikon ympärille kierrettävien hiuksien määrää. Mitä enemmän hiuksia kierrät sauvan ympärille, sitä loivempi kihara. Sauvalla kiharoista tulee vähän tuollaiset old hollywood -tyyppise ja kiharat vaikuttavat todella kestäviltä! Saas nähdä suoiristuvatko ne tämän illan body pump -tunnin aikana ;)




Sauvakiharrinta käytettäessä täytyy sitten ehdottomasti muistaa lämpösuoja! Käytin sauvassa 160 asteen lämpötilaa ja koska hiuksia täytyy muutamia sekunteja pitää paikallaan, kärvähtämisen vaara on suuri. Itse käytin hyväksi todettua TRESemmén Heat Defence -lämpösuojaa. Niin ja lopuksi suihkutin päälle reilusti SYOSS Mega Strong Hold -hiuslakkaa :)

Mitäs tykkäätte? Ja onko muilla kokemuksia sauvakihartimien käytöstä?

torstai 23. helmikuuta 2012

Glittertipit by Helen Torsgården

Löysin ihanan Helen Torsgårdenin blogista kivan kynsilakkavinkin, nimittäin glittertipit! Omien kynsieni pituus ei tällä kertaa tähän riittänyt, joten saatte ihastella vain Helenin ottamia kuvia. Ehkä voisin kehittää jonkun kikan, jolla saisin samanlaiset tipit lyhyempiinkin kynsiin :) 
 
Kuva Helenin blogista
Glittertippien teko-ohjeet löytyvät siis täältä. Tuonhan voisin tehdä varmaankin myös niin, että lakkaa vain kynnen kärjen, jolloin glitter ei tartu muualle. Jokainen tehköön omalla tavallaan :) Kannattaa varmaan myös käyttää tässä hyvää päällyslakkaa, joka kiinnittää hileet kynteen. Keräilin listaan muutamia tuotteita, joilla tämän voisi itse toteuttaa. Ja kevään muodin mukaisesti lakat ovat tietysti pastellin sävyissä :)
Mavala, Riga + Make Up Store, Orion

Make Up Store, Lina + Make Up Store, Virgo



Gosh, MissMinty + Make Up Store, Universe

tiistai 21. helmikuuta 2012

Kätsyt kumilenksut

Ostin viime viikolla parilla eurolla 60 kappaleen paketin hiuskumilenkkejä. Ja taas sain miettiä, että miksi en ole keksinyt näitä(kin) aikaisemmin! Olen aina tyytynyt isoon ponnariklönttiin letin päässä sitä enempää miettimättä ja hiukseni ovat vielä latvoista niin ohuet, että ponnaria saa pyörittää letin ympäri noin 34 kertaa, ennen kuin se pysyy siinä. Nyt en käytä enää mitään muuta kun näitä näkymättömiä pikku lenksuja :)










Aloin kyllä miettiä noiden lenkkien vaikutusta hiuksiin. Kumi on niin nahkeaa, että jos vetäisen lenkin pois latvoista huolimattomasti, samalla kyllä irtoaa osa latvastakin! :/ Täytyy siis käyttää näitä varovasti, ettei jo valmiiksi kurpsahtaneet latvani mene entistä huonompaan kuntoon. Mut kattokaa ny, eihän sitä edes huomaa! Törmäsin  muuten eräässä liikkeessä 7 euroa maksaviin kumilenkkeihin. Mitenköhän tällaisista muovinpalasista voidaan repiä sellainen hinta..

maanantai 20. helmikuuta 2012

Klassinen ranskalainen manikyyri

Tein pitkästä aikaa klassisen ranskalaisen manikyyrin ja muistin taas miksi se joskus oli mun lempilakkaus! Edellisen päästyä loppumaan, ostin uuden Mavalan The French Manicure -setin, johon kuuluu kolme lakkaa, ohjelappunen ja manikyyrin tekoon tarvittavat kynsitarrat. Tarroja voi Mavalalta ostaa myös erikseen :) Suosittelen ton setin ostamista, se on tosi kätsy! Seuraavaksi vähän ohjeita tuon kyseisen setin käyttöön ja samalla siis ranskalaisen manikyyrin tekoon.


Kiinnitä aluksi tarrat kynsiisi mahdollisimman tiiviisti. Jos kiinnitys ei ole tiivis, voi valkoinen lakka levitä eikä tipistä tule tarkkarajaista. Itse pidän eniten siitä, että valkoinen kärki on oman kynnen valkoista osaa hieman pidempi, silloin omatkin kynnet näyttävät pidemmiltä :) Liima ei tarroista yhden käyttökerran jälkeen vielä lähde ja käytinkin samoja tarroja molemmissa käsissä. Heh, pihiys huipussaan :)

Seuraavaksi maalataan kärket valkoisella lakalla. Yritä saada lakkauksesta mahdollisimman tasainen ja ota tähän myös ne pumpulipuikot lähettyville! Niitä saattaa tarvita, ellei käsien vakaus sitten ole huippulokkaa.



Poista kynsitarrat kun valkoinen lakka on vielä märkää. Näin valkoisen lakkauksen reuna ei lähde tarran mukana ja tipin reuna ei "repeile". Anna sitten kynnenkärjen kuivua hyvin!

Sitten päälle laitetaan setin mukana tulevaa vaaleaa Reno 91 -sävyä. Tämän voi tehdä jo ennen valkoisen lakan lisäämistä, mutta kun beigeä lakkaa laitetaan valkoisten kärkien päälle, niiden sävystä tulee luonnollisempi. Käytän muuten tota Reno 91:stä tosi usein, ilman siis ranskalaista manikyyriäkin :) Tosi kiva ja luonnollinen sävy!


Ja päälle vielä Minute Quick-Finish -pikakuivattajaa, joka kuivattaa lakkauksen nopeammin ja viimeistelee lakkauksen lisäämällä upean kiillon. Ja voilà! Siisti, kaunis ja suhteellisen kestävä lakkaus on nyt valmis :) Sitten vaan napsimaan kuvia omista käsistä kaikissa eri kuvakulmissa. Ei muuten ole ihan mikään helpoin homma ottaa toisella kädellä kuvia toisesta kädestä..





Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Mä rupeenkin suunnittelee jo ensi viikon postauksia, luvassa on teemaviikko jee jee! :)

lauantai 18. helmikuuta 2012

Dramatic Naked

Seuraavaksi vähän dramaattisempaa silmämeikkiä Urban Decayn Naked-paletilla. Käytin ainakin Half Baked ja Darkhorse-sävyjä ja saattoi sinne jotain muitakin eksyä :) Ihana paletti! Pitää joskus tehdä kunnon esittely.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Aussie Blog Awards 2012

Maaliskuussa järjestetään ensimmäistä kertaa Aussie Blog Awards -blogigaala ja mut on valittu ehdokkaaksi Best Beauty Blog ja Readers' Choice -kategorioihin. Olen niin innoissani, koska sain tällaisen kunnian niin vähän aikaa blogattuani. Tuolla mun blogi möllöttää tosi kovassa seurassa! Ihan uskomatonta!


Tuomaristo siis palkitsee suomalaisia blogeja neljässä eri kategoriassa: Best Fashion Blog, Best Beauty Blog, Best Lifestyle Blog, Aussome and Unique. Lisäksi lukijat saavat äänestää omaan suosikkiaan ja eniten ääniä saanut valitaan Readers' Choice -kategorian voittajaksi.

Voittajat julkaistaan 28.3. Trendin ja Aussien järjestämässä blogigaalassa. Niin ja tosiaan, äänestämään pääset tästä. Äänestämällä voit voittaa tuotepalkintoja ja liput kahdelle Aussie Blog Awards -gaalaan! :)

torstai 16. helmikuuta 2012

Essie - Matte About You

Ostin BeautyBaysta Urban Decayn Naked-paletin kanssa Essien mattalakan. Olen kokeillut sitä nyt vasta kerran, mutta aika coolilta vaikuttaa! Toisaalta tuo violetti lakkaus kesti juuri ja juuri kaksi päivää. En tiedä johtuikose sitten mattalakasta, tosta Mavalasta vai lakkasinko kynnet vaan jotenkin huonosti. Lisää lakkauksia ja raportointia luvassa myöhemmin :)

Mattalakka levitetään siis tavallisen lakan päälle, jolloin se muuttuu täysin mattapintaiseksi. Miten ihmeessä toi toimii! :D

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

IL-TV: Irtoripsien kiinnitys

Uusin Iltalehden video on tänään julkaistu ja pääset katsomaan sen tästä linkistä. Videolla kerron siis ohjeita irtoripsien kiinnittämiseen. Ei se hei niin vaikeeta ole! :) Eli ripset käteen ja liimailemaan! Ja ei kannata pelästyä, vaikka aluksi tuntuisikin siltä, että ripsille on juuri istahtanut kaksi perhosta - irtoripsiin kyllä tottuu ensimmäisen viiden minuutin jälkeen :)


Käytin tässä videossa Sokoksesta ostamiani Kiss iEnvy Lashes Au Naturale 02 -irtoripsiä, jotka ovat varmaan sieltä luonnollisimmasta päästä. Eksoottisempia irtoripsiä löytyy esimerkiksi Make Up Storelta, jos haluaa oikein kunnolla säväyttää meikillään. Ja löysin muuten eilen merkin (Miss Flicklash), joka tekee irtoripsiä myös eyelinerin kera! Aika hauska idea :)


tiistai 14. helmikuuta 2012

Huomenna!

Arvaatteko jo mikä on huomenna julkaistavan Iltalehden videoni aihe? ;)

Grammy Awards 2012

Ajattelin taas päästää arvostelija-minäni valloilleen ja käydä läpi sunnuntaisen Grammy-gaalan hius- ja meikkikammotukset ja myös ne ihanuudet. Vaatetuksen arvoinnin jätän muille tahoille :) Arvostelu alkakoon!

Ah Rihanna <3 Todella kaunis meikki ja puku, joka on takaa avonainen. Okei, ehkä vähän miinuksia hiuksien hulluista kasariviboista. Punaiset hiukset olivat mun mielestä paremmat, mutta Rihannalle kyllä sopii mikä tahansa väri.


Carrie Underwood. Ärsyttävä all-american-heittoletti, outo sykkyräletti (?) takana ja överit tekoripset.  Lisäksi iho näyttää liian pakkeloidulta, etenkin lähikuvissa.

Robyn. Tosi trendikäs silmämeikki, tykkään! Persikkaa ja sinistä, täytyykin kokeilla..

Nicki Minaj (heh kunnon lähikuva). Dramaattiset rajaukset ja pinkki poskipuna toimivat!

Amber Rose. Täydellinen huulipunan sävy! Ja huomatkaa myös puolikuulakkaukset ;) Aikas toimiva kokonaisuus muutenkin. Kulmakarvat saisivat olla hieman luonnollisemmat.

Voisitko Paris kokeilla joskus jotain uutta hius- ja meikkirintamalla!

Aina niin särmikäs Jessie J. Violetit sumusilmät sopivat nude-huulten kanssa täydellisesti! Hiuksetkin sopivat tyyliin, mutta henk. koht. en pidä geometrisistä otsatukista.

Taylor Swift. Booooooring! Boring boring boring.. Ja oudot kulmakarvat.

Kelly Rowland. Kaunis meikki, sinertävä luomiväri sopii Kellylle tosi hyvin.

Gwyneth Paltrow. Kaunista, eleganttia ja simppeliä. Puku plus hiukset ja meikki = nappisuoritus.

Lady Gaga. En mä nyt osaa sanoa mitään.. Kivat eyelinerit? Hiusten väri ei iske.

Alicia Keys. Siisti tuutti! Ehkä jotain räväkämpää olisin kaivannut Alician silmämeikkiin.
Katy Perry pysyttelee edelleen sinisissä hiuksissa. Nyt kun alan tottua niihin, ne näyttävätkin ihan siisteiltä! Ehkä olisin itse laittanut toisen sävyistä huulipunaa. Mut wow mitkä eyelinerit! Ja hei, miksei kukaan enää kreppaa hiuksiaan?!

Ei Kelly, me ei edelleenkään tajuta tota sun hiusväriä.
Adele. Okei joo, tosi tyylikkäät meikit ja sillee, mut olis kiva nähdä joskus jotain erilaista. Ja nuorekkaampaa? Plus kellertävät hiukset ja vaalea iho ei ehkä oo parhain yhdistelmä.

Trendikkäimmät hiukset: Lykke Li. Sliippi ja liukuväri on tän kevään in-jutut!

Illan iho: Kate Beckinsale. Miten voi olla noin kuulas! Muuten aika perus kokonaisuus, mutta toimii. Ja täydellinen sävy hiuksissa.
  
Entä mitä mieltä lukijat ovat? Saa olla myös eri mieltä ;)
Ainiin, ihanaa ystävänpäivää kaikille <3