tiistai 31. tammikuuta 2012

GOSH-puikkonen

Jeejeejee oon taas niin täpinöissäni mun uusista meikkiostoksista! :) Ostin Martinan mulle suositteleman Goshin luomiväripuikon, jolla saan tavallisen luomivärin tarttumaan paremmin luomeen ja väristä tulee intensiivisempi. Näin Martina ainakin mainosti :) Ja hyvin kyllä tuntui toimivan, kun pikaisesti kokeilin sitä eilen. Esittelen tätä vielä myöhemmin ihan kunnolla in action. Ehkäpä samalla saatte nähdä mun toisen uuden ostoksen ihihii ;) Hei minne mun pihiys on kadonnut?

Enzoakin kiinnosti Gosh-puikko :) Se luuli varmaan sitäKIN laser-osoittimeksi..


maanantai 30. tammikuuta 2012

Puolikuulakkaus

Kivaa maanantaita ihmiset! Tämän päivän postauksessa piristetään vähän sitä normaalia lakkausrutiinia eli reuraavaksi ohjeet ns. puolikuumanikyyrin tekoon :) Mä valitsin tuollaiset aika neutraalit värit, mutta tähän vois kokeilla myös esimerkiksi mustaa ja hopeaa.

Elikkä ihan ekaksi tarvitset näitä: kynsitarroja, kaksi eri väristä lakkaa ja mahdollinen päällyslakka. Noi mun kynsitarrat on tarkoitettu ranskalaisen manikyyrin tekoon, mutta toimivat ihan hyvin tässäki :) Vielä paremmat tarrat tähän olis sellaiset renkaanmuotoiset, joilla "puolikuiden" reinoista saa kaarevammat.

Aluksi laitetaan aluslakka, väri riippuu ihan lakkaajasta itsestään :) Parhaiten lakka pysyy, kun kynsi ensin viilataan karheaksi. Kun lakka on kuivunut, laitetaan kiinni kynsitarrat. Ja lakan pitää sitten tosiaan olla kuiva, jottein tarroja irroitettaessa aluslakka lähde mukana! Kiinnityskohdan saa taas päättää itse, mutta suurin piirtein niin, että lunula peittyy.

Sitten lakataan loppuosa kynnestä.
Ja kun tämä lakka on kuivunut, tarrat irroitetaan hitaasti. Varo repimästä aluslakkaa mukana! Lopuksi vielä se päällyslakka tuomaan kiiltoa ja pitämään uusi manikyyri kauemmin paikallaan :)
Ja valmis! Helppo DIY-manikyyri, eikä aikaakaan mennyt kuin 5 min (plus kuvien ottamiseen mennyt aika eli ikuisuus). Vikassa kuvassa vielä Rihannan taidonnäyte puolikuulakkauksesta :) Tai manikyristin, Rihannan tuskinpa tarvitsee itse lakata kynsiään..

perjantai 27. tammikuuta 2012

Tummien silmänalusten peittäminen

Minulta pyydettiin tämän postauksen jälkeen tutorialia tummien silmänalusten peittoon ja tässä se nyt tulisi numeroin, tuottein ja kuvin :) Itse en arkisin käytä meikkivoidetta, joten keskityin taas ainoastaan silmänalusten meikkaamiseen. Joskus kyllä käytän silmien alla tota ensimmäisen kohdan L'Oréalin meikkivoidetta, koska se peittää hyvin ja kestää pitkään. Aluksi vielä lähtötilanne, joka on lähestulkoon sama joka aamu:





Ja lopuksi vielä valmis arkimeikkini, jonka kanssa yleensä hyörin tuolla yliopistolla :) Joo tiedän, mulla on bad hair day, siksi laitoinkin sen kiinni heti tämän kuvan otettuani.

Toivottavasti tästä postauksesta on apua silmänalusongelmaisille. 
Vinkkejä ja tuotesuosituksia otetaan edelleen vastaan! :)

torstai 26. tammikuuta 2012

Fake Tattoos

Eilen postasin tatuointien poistosta ja nyt tatuointiteema jatkuu edelleen, aihe vain on vähän niinku päinvastainen. Eli jos epäröit oikean musteen ottamista ihoosi (niinku mä), kokeile ensin näitä: feikkitatuointeja! Törmäsin näihin Emmin blogissa ja innostuin heti. Tää idea menee kyllä helposti niiden huulitatskojen edelle!



Kyse on siis noin 3-5 päivää iholla pysyvistä kuvista. Tilattua näitä mahtavia väliaikaistatuointeja saa Fake Tattoos -sivuilta, eivätkä hinnat todellakaan ole pahoja, ja vielä ilmainen toimitus yli 16 euron ostoksille! Nää menee hankintalistalle heti Inglot-luomivärien perään :)


Vai oonko mä taas sokaistunut uusien asioiden hienoidesta? Onks tää sittenkin jotenkin noloa?
Mitä mieltä te olette?

Seborrooinen ihottuma

Varoitus: älä lue tätä, jos
           a) ällöksyt kaikkia ihotauteja
           b) sua ei kiinnosta mun henkilökohtaiset sairaskertomukset
           c) et jaksa lukea pitkiä postauksia.

Kaikki alkoi siitä, kun viime kesän alussa mun päänahka alkoi kutista ja se ärtyi helposti. "No ei tässä mitään, ei kannata varmaan pestä hiuksia niin usein" ajattelin, ja jatkoin normaalia elämääni autuaan tietämättömänä mitä tuleman pitää. Kesällä kutina paheni ja päänahkaan alkoi ilmestyä märkiviä rupia (tässä vaiheessa ajattelet varmaan "hyyyyyiii!"). Olin aivan saletti, että mulla on psoriasis. Äitini kuitenkin tunnistaa psoriasiksen jo metrien päästä ja sanoi, ettei tämä ole sitä. 

Jossain vaiheessa oireeni rauhoittuivat, enkä hakeutunut lääkäriin. Ajattelin, että tämä on tavallista hilseilyä ja että aurinko on varmaankin kuivattanut ihoni. Tuntui, että stressin pahetessa oireetkin palasivat. Ostin apteekista jotain tosi mietoa shampoota ja jatkoin edelleen normaalia elämääni. Syksyllä kutina alkoi olla sietämätöntä ja luennoilla päätäni raapiessani näytin varmaan siltä, että mun päässä elelee jotain ylimääräisiä elukoita. Iltaisin oli välillä vaikeaa saada unta ja itku meinasi tulla. Päästä vuosi välillä jopa verta. Kuitenkin oireet välillä katosivat jopa viikoiksi, joten lääkäriin hakeutuminen venyi ja venyi.


Lokakuussa vihdoin soitin YTHS:lle ja ne varasi mulle ajan hoitsulle. "Great..", mä ajattelin. No sieltä tuli sitten perus "ootko koittanut olla pesemättä hiuksia" ja "koita laittaa sinne päänahkaan jotain rasvaa". Mulla meni hermo ja lähes karjuin: "JOO MÄ OON KOKEILLUT JO KAIKKEA, VARAA NYT MULLE AIKA SINNE IHOTAUTILÄÄKÄRILLE PRKL!"

Lääkärille pääsin parin kuukauden päästä ja aikansa tutkittuaan ja kyseltyään lääkäri sanoi, että mulla on seborrooinen ekseema. Excuse me? Suomeksi jotakuinkin tali-ihottuma. Hiuspohja siis tuottaa paljon, ehkä liikaakin, talia, se härskiintyy ja iho ärtyy. Tuloksena sairaan kutiseva, hilseilevä ja rupia täynnä oleva päänahka. Stressi aiheuttaa lisääntynyttä talineritystä ja siksi mullakin oireet pahenivat aina tenttiviikon lähestyessä. Lääkäri naureskeli hoitsun antamille ohjeille: "joo älä vaan laita sinne mitään rasvaa!" Hiukset tulee pestä joka päivä ja sain reseptin Diprosalic-lääkkeeseen ja mun piti myös ostaa jotain erikoisshampoota apteekista (16 euroa/100 ml, jaiks). Diprosalic sisältää kortikosteroidia, jolla on tulehdusta ja kutinaa lievittävä vaikutus, sekä salisyylihappoa, jolla on ihoa kuoriva vaikutus.

Ja tzzzimm mun oireet katosivat jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen! Ah, sitä autuutta! Olen kyllä kiitollisuuden velassa sille lääkärille, eli terkkuja vaan Leeni Mäkelälle :) Pesen hiuksiani edelleen joka päivä, mutta nyt kun oireet ovat kadonneet, voin pitää välillä päivän taukoja. Jos oireet joskus pahenevat, saan ne hoidettua Diprosalicilla helposti pois. Eli nyt mä oon, Josefina Samatha Näädän sanoin, "ihan okei" :)


Seborreaa esiintyy jopa 5 prosentilla väestöstä ja se on yksi tavallisimmista aikuisiän ihotaudeista. Tali-ihottuma voi alkaa oikeastaan missä iässä tahansa. Rasvaiseen ihoon ja samalla seborrooiseen ihottumaan liittyy muitakin rasvaisen ihon ongelmia kuten akn (löytyy täältäkin). Kun itsehoito ei auta ja ihottuma, kutina ja kirvely häiritsevät itseä tai läheisiä, on aika lähteä lääkäriin. Paikallishoitoa tehostetaan, joskus annetaan antibiootti- tai hiivalääkekuuri, joskus valohoito. Tali-ihottumaa ei voi ehkäistä, mutta useimmat rasvaihoiset henkilöt pärjäävät päivittäisellä saippua/sampoopesulla.




Tämän postauksen halusin tehdä siksi, että usein ihmiset luulevat hilseilyn ja kutinan automaattisesti johtuvan kuivasta hiuspohjasta, vaikka tässä tapauksessa se on täysin päinvastoin! Seborrooinen ihottuma on myös suomalaisilla melko yleinen ja jos oireesi täsmäävät, diagnoosi on luultavasti tämä. Olen kertonut tätä juttua monille tutuilleni ja muutamat ovat tajunneet kärsivänsä samoista oireista. Eräskin meni lääkäriin, sai aknelääkityksen ja lääkäri sanoi, että se korjaa myös ihottuman. Itse kärsin tästä yli puoli vuotta ilman apua, ja minkä ihmeen takia? Ehkä koska en kehdannut mennä lääkäriin sellaisten mitättömien oireiden takia. Eli jos kotikonstit eivät tuota tulosta, kipinkapin lääkäriin!

Lisätietoa seborreasta löytyy esimerkiksi näiltä sivuilta:
Duodecumin terveyskirjasto
Iholiitto ry:n ihottumaopas

Ps. huomenna toivepostaus tummien silmänalusten peittämisestä. Pysy siis kuulolla ;)

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tatuoinnin peittäminen

Löysin netistä aika hyvän videon tatuoinnin peitosta. Kannattaa katsastaa, jos tarvetta tällaiseen on :) Itselläni ei mustetta iholta löydy, mutta tota voisin soveltaa esimerkiksi mustelmien peittämiseen joskus, mustelma-altis kun olen..

Tattoo Covering tutorial

Esimerkiksi Joe Blascolta löytyy tuote tähän tarkoitukseen: "Joe Blasco Tattoo Cover -peiteväreillä saat vaikeatkin ihon värivirheet ja tatuoinnit näkymättömiin. Joe Blasco Tattoo Cover -tuotteissa on 70-85% väripigmenttiä. Nämä erittäin tehokkaasti peittävät tuotteet häivyttävät näkymättömiin myös ihon vaikeita värivirheitä kuten tuliluomen (naevus flammeus), vitiligon, arvet ja palovammat. Ne toimivat erittäin hyvänä fysikaalisena auringonsuojana sisältämiensä pigmenttien (ennen kaikkea valkoisen pigmentin l. titaniumdioksidin) ansiosta. Ne eivät kuivata ihoa, kestävät iholla hyvin ja ovat vedenkestäviä." Tolla varmaan sais peittoon ne tummat silmänalusetkin! :D

            Onko kenelläkään kokemusta tatuointien peitosta tai onko jopa pahempi katumus iskenyt?

tiistai 24. tammikuuta 2012

Julkkismeikki: Katy Perry

Mietin usein miten ja millä tuotteilla julkkisten upeat meikit tehdään. Törmäsin Katy Perryn ihanaan lookkiin ja keräsinkin yhteen ne meikkituotteet, joilla tuon meikin voi kukin itselleen loihtia :) Jee meikkikopiointia!

  1. Koko luomelle ja alaluomille kuparinhohtoista Gosh Effect Powder jauhemaista hohtoluomiväriä, sävy Blaze. Ja tietysti kunnon pohjustus tätä ennen ;)
  2. Luomien sisäkulmaan ja kulmaluulle L'Oréal Paris Color Appeal Chrome Shine, 167 Sable Lame.
  3. Rajauksen häivytys Isadora Eye Focus Single Eye Shadow -luomivärillä, Black Patina.
  4. Ja itse rajaus Maybelline Lasting Drama Gel Linerilla.
  5. Ripsiin ennen irtoripsien kiinnitystä ohut kerros Maybelline The Colossal Volum' Express -ripsiväriä.
  6. Irtoripsiksi vaikkapa Kiss iEnvy Lashes, Au Naturale 02.

Katy Perryn kauniin kuulaan ihon metsästys voi olla hieman hankalaa, mutta ainakin näistä tuotteista on apua:
     7.   Lumene Beauty Base Crystal Radiance primer
     8.   Lumene Beauty Base Touch of Radiance valokynä
     9.   Gosh Precious Powder Pearls -aurinkopuuterihelmet
     10. Gosh Natural Touch Cream Blusher -poskipuna, 002 Brown Dash

Hennon vaaleanpunaiset huulet toteutuvat näillä tuotteilla:
     11. Lumene Wild Rose kosteuttava huulipuna, 12 Wild Rose
     12. Lumene Wold Rose huulikiilto, sävy 5


maanantai 23. tammikuuta 2012

Lumene Gloss&Care vol. 2

Tänään en ehdi muuta kuin hehkuttaa taas vähän lisää Lumenen kynsilakkoja :) Ostin myös ensimmäistä kertaa ihan oikeeta päällyslakkaa ja huomasin eron heti! Lakkaus todella pysyy paljon kauemmin kynnessä. Miten oon ennen pärjännyt ilman tällaista! 


Ps. mitäs olitte mieltä eilisestä vaalituloksesta? :)

lauantai 21. tammikuuta 2012

Green and cheap

Ostin alkuviikosta Seppälästä Bellaoggi-merkkisen luomiväripaletin. Värit näyttivät niin ihanilta ja päätin sitten huvikseni kokeilla sitä :) Tässä vähän kuvamatskua:
Noh, aika halppishan tää oli ja sen huomasi. Väriä levisi joka paikkaan ja se väri, jonka luomiin asti sain, lähti saman tien irti, kunnes keksin ratkaisun! Nimittäin kun luomiväriin sekoittaa pienen pisaran vettä, ei pelkästään väristä tulee helpommin käsiteltävää, vaan myös värin intensiivisyys kasvaa huomattavasti. Katsokaa vaikka:
Kai halvoillakin meikeillä jotain saa aikaan :) Vai mitä mieltä ootte? 
Lisäksi käytin:
  • Isadora Eye Shadow Palette, 56 Smoky eyes
  • Maybelline Master Precise liquid eyeliner
  • Maybelline The Colossal Volum' Express 
  • Huulissa Lumenen Wild Rose -huulikiiltoa

perjantai 20. tammikuuta 2012

Aussie Miracle Moist

Mulle oli tullut kotiin paketti, avasin sen ja tuoksusta tiesin heti mitä sisältä löytyy; Aussieta, jee! Ai että mä rakastan tota tuoksua! Sain siis Aussielta kokeiltavakseni Miracle Moist -sarjan shampoon ja hoitoaineen. Tuotteet tulivat kuin tilauksesta, koska värjäyksen jälkeen hiukseni ovat tuntuneet todella karheilta ja kuivilta. 

Kokeilin tuotteita siis eilen ensimmäistä kertaa. Shampoo vaahtoaa ihanasti ja hoitoaine todella pehmentää ja silottaa, jättämättä hiuksia lättäniksi tai jotenkin tahmeiksi. Ja vielä kerran, ah sitä tuoksua! Hiusten kuivuttua huomasin myös, että hiusten sähköisyys oli tipo tiessään, jes! Tänäänkään hiukseni eivät leijaile ympäriinsä, vaikka olen pitänyt pipoa päässäni. Olen ennenkin pitänyt Aussien tuotteista ja nämä pullot olivat juuri sopiva täydennys suihkuhyllylleni :)

Tuotteet sisältävät mm. kosteuttavaa Aloe Veraa ja Australian macadamia-pähkinäöljyä, joka ravitsee ja pehmentää hiuksia. Mä en nyt rupee syväluotaamaan tota INCI-listaa enempää (tylsää). En itse ole niin tarkka hiustenhoitotuotteiden sisällöistä, kunhan tuote toimii ja saa oman kuontalon kuntoon!

Tammikuun lopusta uusia isompia 500 millilitran shampoita ja 400 millilitran hoitoaineita löytyy hyvin varustetuista Sokos-, Stockmann- ja Anttila-tavarataloista, suositushintana 15 egee, ei paha!

Erika approves! ;)
 
Erityiskiitos vielä kuvausassistentilleni Enzolle :)

 Hyvää viikonloppua kaikille!

torstai 19. tammikuuta 2012

No niinpä niin..


Tuli vaan tässä mieleen, et turha yrittää olla sen näkönen ku mallit ku ei ne itsekään ole niiden näköisiä. Ei muut, moi :D

Golden Globes 2012

Katsoin eilen tämän vuoden Golden Globe -gaalan. Ei oo mitään parempaa kuin arvostella kotisohvalla julkkisten juhlatyylejä, oli kyseessä sitten Oscar-gaala, Linnan juhlat tai Golden Globe -gaala. Tässä vähän mun mielipiteitä tän vuoden suorituksista.

It's a no-no! Elikkä mun mielestä ei-niin-nappisuoritukset:

Zooey Deschanel. Retrotukka ei iskenyt muhun.
Michelle Williams. Kyllä lyhyetkin hiukset saa nätisti.
Madonna. Okei, rento hiustyyli on muodikas, mutta musta sellainen ei kuulu punaiselle matolle. Ja tossa mekossa on kyllä kaikki pielessä.
Connie Britton. Outo muodoton söherötukka ja teekutsu-mekko. Eih.
Mä en nyt oikeen tiedä tykkäänkö Cameron Diazin gaalatyylistä vai en. Toisaalta Diaz-fanina mä katson Cameronia aina vaaleanpunaisten lasien läpi, joten antaa ton tukkatyylin mennä tällä kertaa :) Ihana mekko pelastaa!
Mä oon jotenki niin täynnä Angelinan anorektista olemusta. Se ja väärän värinen ja muotoinen mekko pilasi tän gaalatyylin.
Juontaja Jeannie Mai. Mähän oon hehkuttanu noita shokkivärejä hiuksissa, mutta en mä kyllä juhlagaalaa varten Color.Bugia käyttäis..
Reese Witherspoon. Ei taas tällainen surffitukka! Mutta todella kaunis ja raikas meikki.

Yes! Eli kaikkein onnistuneimmat tyylit:

Emma Stone. Kauniin värinen mekko ja ihana meikki! Kotkavyön olisi voinut jättää pois..
Nicole Richie. Mekko ei ollut mikään erityinen, mutta jännittävä kampaus! Tota pitää itsekin koittaa :)
Salma Hayek. Mun lemppari! Ihanat liukuvärjätyt hiukset!
Evan Rachel Wood. Kaunis meikki, kampaus ja mekko. Miinusta siitä, että sulat on aitoja :(
Sofia Vergara. Ah, mitkä hiukset ja mekon sävy on perfecto! Oon myös kova Sofia-fani :)
Charlize Theron. Tää retrokampaus toimii! Ja kaunis kuulas iho ja hehkeä meikki.

Onko kukaan muu katsonut tämän vuoden Golden Globeja ja mitä mieltä itse olitte tähtien tyyleistä? :)